Sevgili Işın tekrar Merhaba!!!
Dinin içine siyaset karıştılıyor cümlen çok doğru. Bunu iki türlü anlamak gerekir Muhammetin bulunduğu, yani yaşadığı(1400 yıl öncelerine göre) dönemler de İslamın kitabı salt Ruhani bir kitap değildi tüm insanın günlük yaşamını ve toplumların sosyal, ekonomik ve tüm dünyayı o kitap içinde ki ideolojiler ile dönüştürmeye çalışan bir siyasallği olan kitapbı ve verilen o dönem ki mücadelenin özü buydu. O çağ Feodalitenin, kısaca Atarkelliğin bir çağıydı. Şimdi ki dünya o dünya değil bilgi ve uzay çağının içine düştüğü bir çağdayız. Ama, siyasal İslami kesim bunu görmek istemiyor ve o dönemler için düzenlenmiş pek çok şeyi bu güne uyarlamaya çalışıyor, bu mümkünmü???
Osmanlı tam 240 yıl matbaayı Anadoluya sokmadı ve Osmanlı yıkıldı gitti, bir an için düşünelim 240 yıl bilgisayardan uzak olduğunu İslami dünyanın sonuç ne olur???
Bir taliban gibi(sözlük anlamıda medrese öğrencileridir) statyumlarda yüzlerini burkalar ile sakladığı, yasakladığı kadınları sözüm ona Ateist olan Moskof yapımı Kaleşinkoflar ile enselerinden kurşunlarlar. Sen neden hukuk okumaktasın sevgili Işın tüm bu tür şeylere karşı çıkmak için değilmi??
Hiç bir din bu çağdaş dünyada siyasallaşmamalıdır, sen bu çağdan vazgeçip Feodal çağa dönüp yaşamak istermisin???
Benim İslamın ruhsal zenginliği için sunduğu ve ondan hoşlanan insanlar ile bir sorunum yok.
Ama, sahip olduğum sivil değerlerin hiç birisini de bu tür ilkel erkek dünyasını yaratmak isteyenlere vemem ve çağlar öncesine dönmeyede hiç niyetim yok.
Ben önce adı, cibilyeti, cinsiyeti, ırkı, dili, dini neolursa olsun insana ve gelişen dünyaya değer veriyorum.
Yaşamda değişmeyen tek şeyin değişim olduğunuda söylemiştir Marx...
Selamlar...
|