Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.08.2006, 18:28
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard bu sorularada sen cevap ver..

Allah yeryuzune inip(yanlıs anlasılmasın hrsitiyanlasmıslık olarak) kendisi mi savasacak zalimlerle yani kullarıyla?bunu mu bekliorsun?kul ner de Allah nerde?sen Allah olmak isterken Allahı hice saymaya calısmadıgından emin misin?

Allah eger hakkaten Allahsa ve ey insanlar ben kuranı arapca indirdim bu boyle biline demesi mi uygundur,ey kullarım kusura bakmayın dunyada bilmem kaç bin dil icad ettim dusunemedim o yuzden hepinize ayrı ayrı sesleniyorum lutfen birbirinizi anlayın ve birlik olun mu demeli?yani Allah tum insanlıgın ayrı ayrı dillerine ayrı ayrı milletlerine ayrı ayrı farklı ve catısma yaratacak birlik saglamayacak seyler mi soyleyecek?oyleyse niye konusuyor?konusmamıssa neden bir suru peygamber ve bir suru kitap var?ve son 2 yuzyıla kadar birkaç gerizekalının dısında herkes Allaha inanıyordu da pozitivizm denen olgunun ardından bu durum bazı kucuk gruplarla toplumsal bir doku haline geldi diye Allah yok mu oldu?ne yani Allahla savastınızda savası kazandınız mı?savas hala surmuyor mu?bitti mi?KIYAMET KOPTU DA HABERİMİZ Mİ OLMADI?Allah insanları cennete ceheneme atacaksa her seyi niye kendisi yapsın?zaten her seyi kendisi yapan Allah zalimin zulmunu artırıp mazlumun ahını yuzune carpmak için mazlumun Allah a her sekilde sımsıkı baglanmasını sart kosuyor olabilir mi?Allah bedavacı mı?

sen Allahı hasa memed ali erbil yada w pust la mı karıstırdın?tv ye cıkcak ey insanlar savasmayın diyecek?onun yerine yok ol dese ve uleng sizle mi ugrasıcam diyip herkesi her seyi yok etse sen buna nasıl engel olucan?muslumanların verdiği savas insanlıga verilmiş son bir sans olabilir mi?adem Allah her sey gucu yetendir.Allah olması bunu sart kosar.nye ugrasssın.merhamet ve gazabı varsa savasları durdurmayıp muslumanların savası kazanması için onlara yol gostermesi ve kafire yol gostermeyip zulmunu artırması onun merhametini ve gazabını gostermez mi?zalimleri daha cok yakmak için ve mazlumları kendşsşne her seyşyle baglayıp daha cok odullendirmek için ve de zalimlere hiiiic beklemedikleri bir anda gazabın en siddetlisini TATTIRMAK VE ONLARI ZEVKTEN TUZ BUZ ETMEK İÇİN insanların anlamadıgı bir yontem kullanıyor olamaz mı?biz allahın her aptıgını anında anlayacaksak Allahla aramızda ne fark kalır?eger varsa?

peygamber gonderdim ve bir daha gondermeyecegim ona uymaktan vazgecerseniz kıyamet kopacak ve her seyi yok edeegim.dediği ddia edilen Allah bunu soyledikten sonra sozunden vazgecip niye yeni bir peygamber gondersin?hasa Allah yalancı mı?o zaman dediği bugun gecerli degilse yani kimse gonderdigi peygaberi takmıyorsa kainatı niye var etsin?Allah enayi mi?ve neden herkes zevkin doruunda Allahla dalga gecerken ve dunyayı ele gecirdigni dusunurken yok etmesin de illa da her hata yapıldıgında birebir uyarıp ille de duzeltmeye calıssın?Allah hasa ahmak mı?herseyi yaratan ve yasatan vareden ken kendisine kazık attıgını dusunup nanik cekenleri dakka bası uyarsın?

Allah Allahsa nasıl konusacagını ve insanlara nasıl hukmedecigini insanlara niye sorsun?zaten yaratan o degil mi?pegamber gonderdim dediyse neden gokten yada tv den seslenmedin ey Allah diyen mi gerizekalıdır yoksa Allah yaratan olarak peygamber gondermisse ve oyle seslenmeyi uygun gormusse ona uyulması sarttır yoksa yok edilir cehenneme gideriz diyen mi?hem herkes peygambere inanacaktıysa cennet ve cehnneme girmek niye?cennet ve cehennem yoksa insan olan herkesin vicdanına gore dusunursek kanada oldurulen cocukların hakkını saglayacak adalet ne zaman saglanacak?adalet saglanmayacaksa elkaideye neden suclu diyoruz?o zaman yeryuzunde guc hakim ve az bucuk gucu olan istedgini oldursun.ne de olsa Allah yok.yasamak yada yasatmak niye anlamlı ki?her sey bir oyun ve alını kullanabilen herkes istedigini almak için herseyi yapma hakkına sahiptir.he insanların koydugu kurallar ı diger bazı insanlar niye taksın?kim kimin koydugu kanunu niye dinlesin?neden pust bu bir haclı seferidir demeyi uygun goruyor?neden hşzbullah kendisine Allahın askeri demeyi uygun goruyor?

peygambere inanıp ona tabi olanlar allahın insan aracılıgıyla insana seslenmesini hak bilip birbirleriyle kurdukları ilişkiyi Allahın emri dogrultusunda sekillendirmekle insanın insan ona olan guvenni ve brlikte yasama ve birlikte zulme karsı drenme mucadelesini imar ettiklerini ortaya koymus olmakla Allah a gormeden iman edip ona tabi olarak sadece sozune binaen onun emrilerini yerine getirip allahı daha da yuceltmiş olmazlar mı?Allah ı tum insanlık gorse ve buna ragmen hata işlese kainat yok edilmeyi hak etmez mi?hemen.Allah bu.

ne yapıyorum ben ya)tutmus bir salagın Allahlık taslayacak kadar ahmaklasmıs bir versiyonuna laf yetistirmeye kalkıyorum.neyse bu kadar yazdık.silmiyim bari.