Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.08.2006, 15:13
eniskaya

Standard Bence aferin sana

en azindan Atalarinin DINI anlayisini sorgulama cesarfetini gösteriyorsun.... bu cok cok güzel ve seni beyinsel olarak cok ileri tasir...

Simdi bir adim daha ileri gidelim.... Vahyii olayini ele alalim... yani Ayetlerin inmesi olayini.. Resüllerin ses duyma olayini...

Su aniyle buna sisofren denilir.... bir piskolog derki... bunlar ses duyuyor sisofren insanlardir....

Bu sekilde su aniyle tüm DINLERI yalanlamak ve sira disi birakmak cok cok kolay.... ve aklada yatiyor... adam der tüm RESÜLLER sisofrendi....

Gelelim diger olaya... inen Ayetlerin yani kutsiu kitaplarin Mesajlari....

BU gibi evrensel düsüncleri bir insanin üretebilmesi kattiyen mümkün degil... yani esasiyla mümkün degil..... o yüzden kesinlikle bir gerceklik var bu kitaplarda...
Benim KITAP EHLI VE KURAN TEOLOJISINDE KATTIYEN SÜPHEM YOK.... cünkü okudugum cesit cesit Mealler ve TEFSIRLERDE.. hemen hemen ayni sekilde... ruha hitab eden güzellikler sacan anlayis var...

kisacasi Kuran kendi kendine ruhunu tedavi etme kiatbidir diyebilirim...

Yazini dikkatle okudum... bu gibi seyler söylemen icin, bayagi disarida yasanan DIN adina olaylardan feci sekilde etkilenmis olman gerek..... oysa DIN insanin icine hitab eden olaydir... DIN bireysel insanin cinde yasanan olaydir...

Allah kavramina gelince, efendim Allah ona suna buna muhtacmi falan filan... dogru düsünceler... gayet dogal.. bunlari herkes düsünür ama cesaret edip herkes dile getirmez... kabullenir ve ici söner kalir...

Simdi Allah kavrami bence piyasada dönen ile KURANDAKININ arasina ucurum kadar fark var...

Bana göre Kuranda ALLAH kainatin kendisidir.... yani UNIVERSUM veya Tabiat... kisacasi Kainati Allahin bir gölgesi ucu bucagi olmayan sinirsiz tek olarak görebiliriz... bu acidan ben sen herkes Allahin bir parcasidir.... yani Mecazi anlamda ALLAH icinde... her zaman heryerde bir parcasini görürsün.....

Allah öyle göklerde oturup dünyaya yukardan bakan sinirli bir cisim falan filan degil....

Bu cercevede Allahi dünyada taniyanlar hic bir zaman eksik olmayacak.... kisacasi Allah GENI bile var deniliyor ve bence kesinlikle vardir.... insan hisseder.... dünya disi insan beyin yapisi disi biur sey olmali... cünkü beynimiz o yöne dogru ilerliyor... demekki vardirda...

Dünyadaki DInleri ele alirsak... bunlar hep kisisel yorumdur, ALLAH adina kimse konusamaz ve yorum yapamaz... o yüzden devlet DIN adina yönetilemez.. cünkü DIN bireyseldir... DIN adina yapilan olaylarin ve yorumlarin tümü SIRKTIR.... hele hele DAYATMALRIN tümü sarlatanlik ve SALTANAT amacli insanlari kölelestirme amaclidir....

Bu cerceveden baktinmi olaylara... ve KUTSI KITAPLARIN sade ve sade iyilik ve güzellik emretmelerinide ele alirsan... bir seylerin var oldugunu ve DIN hayirli bir anlayis oldugunu anlarsin...

Yolun bence dogru sorguluyorsun... belki gercek anlamiyla bir iki cagdas uzamanlarin düsüncelerinide ele alir kendi düsüncelerinle birlestirirsen, bir anlamda DININ var oldugunu ama piyasada dönen sekliyle olmadigini anlarsin...

Selamlar, Sevgiler
Enis