Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 01.08.2006, 14:18
unknown

Standard Allah gercekden varmi !?

Ayrıca, Muhammed"in kendisinin Allah"ın-varsa eğer- elçisi olduğunu iddia ederek İslamiyet dinini ortaya çıkarması üzerine de şu sorular akla geliyor:

Eger siz Allah-varsa eğer- olsa idiniz:

1) Dünyadaki tüm insanlara hitap edecek bir kitap gönderecek olsanız, sadece Arapça dilini mi kullanırdınız? Yoksa, ne kadar dil varsa o kadar dilde hazırlamış olduğunuz kitapları mı gönderirdiniz? Birde üsttelik kimi cahil müslümanlar kuranin kimse tarafindan anlasilmadigini iddia ediyor! :-))

2) Dünyadaki tüm insanlara zaman zaman mesajlar iletmek isteseniz, bir aracı (elçi/peygamber) mi kullanırdınız yoksa doğrudan mı iletirdiniz?
Mesela simdi dünyada kötülük haksizlik almis gidiyor, cik TVye DUR de, demi ama ! :-))

3) Dünyadaki tüm insanlara en son dini göndermek isteseniz, sadece Arabistan"a bir elçi mi gönderirdiniz, yoksa dünyanın herbir yerine aynı anda aynı şeyleri anlatmak için birden çok elçiler mi gönderirdiniz? Zamanimizda buna bile gerek yok! TVde naklen varligini göstersin, inanmayan öyle olsun ! :-))

4) Dünyadaki tüm insanların iyi olmasını ve doğru yolu bulmasını mı isterdiniz? Eğer bu sorunun cevabı "evet" ise, onlara kötülüğü veren şeytana karışmadan, şeytanlığını yapmasına müsaade eder miydiniz? (Tavşana kaç, tazıya tut mu derdiniz?) Şeytanı yok etmez miydiniz? Acaba seytan allahdan dahami güclü !? :-))

6) Elçinizi görevlendirirken, kimsenin şahit olarak bulunmadığı bir mağarada mı görevi tebliğ ederdiniz? Sonra da herkesin bu elçiye inanmasını bekler miydiniz? Simdi bu durumda ben peygamberim desem banada inanmazsiniz! Halbukisi benim okuma yazmam var, PC bile kullanabiliyorum! :-))

Bu sorulara benim verdiğim cevaplar, benim Muhammed"in bahsettiği Allah"ın benim Allah"ım olabilecek kadar ileri düşünceli olduğunu göstermiyor.. Ve bu yüzden, Muhammed"in anlattıklarına inanmıyorum.

Birde zamanimizda beni cok meraklandiran soru ise:
- neden allah senelerdir u.s.a. ve israilin müslümanlara zulm etmesine seyirci kaliyor!?
- neden allah naklen TV yayinina cikipda "ben varim" diye seslenmiyor!
Yani neden basit bir teknolojiyi kullanip insanlar arasinda huzur, baris ve sevgi olusmasina varligini göstermiyor!?

Yani üc dört kitab gönderen allah niye dünyadan elini kolunu cekmis !?
Dünyanin hali ortada, insanlar birbirini yiyor ve llah seyirci kaliyor!
Bence dünyadaki duruma bakarak hicbir tanri öylesine seyirci kalmaz!
Öncedende kalmamis ve üc dört kitab göndermis, yani bildigimiz...

Müslümanlar icin dipnot: Aman ha, sakin düsünmeyin, günaha girersiniz! ;-)