yukarda uslubuna ilişkin acıklama yaptım.burdada onu aynen yanısıtıyorsun.bu konuya deginmiyecegim.bana din fasisti diyorsun.dediğim zaten bu benim.fasizm denen olguyu bir musluman için kullanamazsın.hatta dikkatli davranırsan hitler için bile kullanamazsın.cunku hitler nasyonal sosyalistti.ben de muslumanım.yani kavramları kafana gore alıp suclama mekanizmana alet edip kafa karısıklıgına yol acıp insanların beynini bulandırmaya hakkın yok.yani soyledigin kemal sunal filmlerine benziyor.faso aga

muhabbeti.
gelelim devleti nasıl ele gecirecekmişim.hepiniz hastasınız dedim defalarca.canakkale dedim defalarca.bu devleti kuranlardan tbmm den behsettim.hatta pkk bahsinde tc ye savas acanlara vatan hayini dedim.sen de bir ara bunlardan biriydin dimi.yanılmıyorsam.bu tavrında koklu bir degisiklik olmadıgını gorduggum için vatan hayini dedim.
tc devlet olarak zaten islam devleti olarak kuruldu.laiklik devlete yasaması için dayatılan dıs kaynaklı bir siyasi mudahalenin urunudur.4 darbe nasıl yapıldıysa devlette oyle laiklestirildi.detaylara girmiyecegim.bugun itibariyle devleti yıkıp yerine islam devleti kurmak gibi bir amac guttugumu soylemedim.cunku devlet zaten benim.yani devletin asıl sahibi bu ulkede dindar olan her insan tekidir.ynai aslında bu ulkeyi dindarlar kurup kurtarmıs digerleri de KONJEKTUR İTİBARİYLE destek olmak zorunda kalmıslardır.ismet pasa amerikan muhipleri derneği uyesidir.mustafa kemal in ilişkilerinden bahsetmek herhalde fazla dokunaklı olur.o yuzden fazla kurcalamak da istemiyorum.laik değilim olamam cunku devlet degilim.ve laikliğin bu ulkeye ne kazandırıp ne kaybettirdiğinin de yogun olarak tartısılması gerekmektedir.kazananları ve kaybedenleri goz onune alıp saglıklı bir mukayeseyle.bugun bile dindar insanlar devletin laik yapısıyla alıp veremediklerinin olmadıgını ama laiklik bahane edilerek ulkenin tum enerjisinin bosa tuketildiğini soyleyip kendilerine yapılanların devletin asli butunlugune zarar verdigini soylemktedirler.haksızlar mı?neyse sacma sour elbetteki haksızlar.sana gore insan bile degil onlar.
demokrasiyle ilgili defalarca yazdım.yerine bir sey getirmeme gerek y6ok.ben senin anladıgın seye karsı cevap verdim.tr de turkiye demokrasisi denebilecek mudahaleden korunmus bir siyasi hayatın varacagı tek sonuc islamcı bir hukumet in devletin tum aksaklıklarını ıslahına varacak bir acılıma neden olacagı için demokrasi tr de gudumlu fuze konumundadır.hee atom bombası yani askeri yonetimden iyidir.yalan yok

yahu o kadar mudahaleye ragmen islamcı sayılan bir partinin hukumet kurmasına engel olamadılar.ve bu hukumet ole yada boyle bircok seyi toparladı.bu kadar ahmak olmayın ya.yani has aklı basında islamcıların hukumet olmasıyla tr nin tum dunyayı kurtaracak atılımlar yapmaması diye bir seyin olmayacagını soyleyemeyiz bence.cunku baska sansı olmadıgını biliyor herkes tr nin.cunku on sene sonra ne tr ne TC kalacak.