Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 26.07.2006, 20:55
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard hec bi sey anlamadım.

peygamberlerin hatasız olduklarını idda eden yok zaten.sen yukarda onlar bile bir noktda birleşemez dedin de.o bakımdan ben de onların aralarında anlasmak gibi bir dertleri yok dedim.cunku Allah ne derse onlar da onu aktarıyor dedim.yaptıkları hatalar bile Allahın kontrolunde gelişen ve ogut ve emir vermege dayanak olsun diye izin verilen hatalardır.bahsini ettigğin seylerden bircogu israiliyata benziyor ama.yani islam kaynaklarından alınmısa benzemiyor.her neyse.peygamber hataları elbet vardır.insandırlar.eeee?ya var ya valla ne dediğin belli degil heee.

mesela hz peygamber mekke buyuklerine islamı anlatırken ummu mektum adlı bir ama sahıs peygambere gelmiş ve ona da anlatmasını soylemiş.oda ters ters bakıp mekkenin buyukleriyle konusuyorum demiş.anında ayet inmiş.YUZUNU EKSİTTİN diye.yani biz de bu ayeti bugun kuran içerisinde okuyoruz.bunlarada zelle deniyor.mesele ne?peygamber hata yapamaz diyen yokki.yapmıs ve anında duzeltilmiş.ya kuranı kerimde anlatılan kıssalara bak.beygamberlerin hayatları bize vahiy olmus dimi.biz kuran diye peygamber hayatı okuyoruz cok yerde.yunus as. ya hz musa nın hatalrından da bahsediyor dimi.bak peygamberler ayet oldu.ogut haline geldiler.iide sen ne diyon birader.valla ne dediğin cogu zaman hic mi hic anlasılmıyor kusura bakma.gerci ben anladıgıma cevap yazıyorum ama.cogu zaman bu karsıdakinin yonlendirme cabasını ters yuz etmek için.ama burda ole diil cunku ne dediğin hakkaten belli degil.he bir de bana yazarken lutfen germanca kullanma.bilmiom.