Aslinda bu
herseyin sorumlusu olarak amerikayi gören uslanmaz amerikan karsitligi ile, hollywood rüya aleminde yasayan, yari ingilizce konusan lümpen amerika hayranligi arasinda cok fark yok gibime geliyor..amerikaya herseyin sorumlusu olarak görmek onu gereginden fazla büyütmek anlaminda geldigi gibi kaderci bir tutumla, kendine bakmani ve kendini sorgulamana engel oluyor...bu konuda solcular ile islamcilarin(tabii milliyetciligi de unutmamak lazim..islamci antiamerikanciligin türk milliyetciligi ile yogun baglari var) mantik ve üslubu birbirinin aynisi hemen hemen..
ben -tabii daha farkli bir bakis acisindan ve perspektivden bakarak- akp yi oldukca pozitif bir deneyim olarak degerlendirdim..
wallahi benim memleketimde cumhuriyet tarihi boyunca 3-4 ü reel- bilmem kaci postmodern darbe olduysa; yazari, sairi cizeri hapiste iskencelere tabii tutuluyor yazdigi fikir yazisindan dolayi hala mahkeme kapilarina insanlar sürülüyorsa, farkli kültür ve kimliklerden korkuluyorsa;bilim- sanat teknolojik verimlilik yerine insanlarin üniversite siralarinda basina ne taktigi ile ugrasiliyorsa, tüm devlet daireleri rüsvet dergahina dönmüs, yetenegi degil ankarada dayisi olan is basina geciyorsa, 80 küsür yildir -cetin altanin deyimiyle- kisla ve cami arasinda SIKISMIS politikamiz laiklik ve kürt problemi disinda affedersin hic bir bokla ugrasmiyorsa.....neyse liste oldukca uzayabailir ben burda keseyim.. bunlarin sebebi ne seytan amerika, ne kizil rusya nede siyonistlerdir...bunlarin sebebi bizzat biziz...gerek yönetenler, ve gerekse yönetilenler...
|