Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.07.2006, 10:56
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard pardon:)

işitin ve itaat edin der.bedevinin bir kalkar ve ben itaat etmiyorum der.neden diye sorulunca .uzerindeki kumas dun dagıtılan kumastır o kumastan bir elbise cıkmaz der.omer deglum kendi kumasını bana verdi ben iki kumastan elbise diktirdim diyince.şimdi itaat ettim der.bahsini ettigim sahıs o konusmayı yaparken uc kıtaya hakim bir devlet baskanıydı.yanılmıyorsam aynı sahıs beni bir haksızlık uzre gorurseniz diye halka seslendigin de halkın cevabı KILICLARIMIZLA DUZELTİRİZ."seklinde olmustur.sence biraz ideal anlamda demokrasi dediğin sey in biraz anarsistte olsa bir benzeri değil mi?pegamber medine devletini kurarken tum halktan yahudi ve yerel musrikler dahil beyat yani bugunki tabiriyle oy almıstır.beyat etmeyenler muhalefet etme hakkına sah,iptir.kılıcla olsa dahi.bugun bu nasıl olacak.peki mutlak monarsi de bu mumkun mu.islam ulkeleri cogunlukla monarsiyle yonetildi.valla bu adalet ve merhamet bilinciyle mumkun.mumkun oldugu da kanıtlanmıstır.

senin tercihin ingiliz abd kılıcı na donuk olsada bir dindar muslumanın tercihi asla bu yonde olamaz.cunku bu dini o kılıc altında yasayıp CENNETE GİDEMEZSİN.anlatamadıgım sey aslolan cennete gitmektir.bu devrin insanı ozellikle gencleri bunla resmen dalga gecer bir halde.bu cok ciddi bir durum.batı medeniyeti tek dunyalık oldugu için muslumanların sadece bu yuzden bile kabul edemeyecekleri bir yapı arzeder.muslumana bir sey veremez.ben bu ciddiyeti yitirmeme telasındayım.cennet gercek ve adam gibi olmeyi sart kosuyor.zulme bulasmamayı mesela.zulme bulsmaktansa olmeyi.

polonya ile ilgili pek bir bilgim yok.ornegin soylediklerimi bence destekliyor.din ne kadar yanlıs olsada insanlara her zaman bir motivasyon kaynagı olmaya yetiyor.tek basına.ama insanların dogru gercek iyi guzel adına motive olmalarından bahsediyorum ben.hristiyan ya da yahudi de kendi dinlerinin muminleridir.kabul.ancak ben muslumanım.ee bu motivasyonlar catısmaya neden olmaz mı?olur oluyor.bu kacınılımaz.dindısı motivasyonlarda catısmaya temel oluyorlar.petrol savasları.ideolojik savaslar.savas kacınılmaz.cunku guc elde ettiğini dusunen bunu yaymak ister.ve herkes tarafını belirler.ben de tarafımı belirliyorum acıkcası.bir kurtulus savası daha kapıdayken ozellikle bunu bas bas bagırma geregi duyuyorum.anlatabildim mi?