Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 21.07.2006, 10:35
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard :)

bahsini ettigin tbmm ye gelen vekillerin o cografi adları kullanma gerekcelerini soylemeye calıstım zaten.ozellikle kurdistan diye bir adlandırmaya gidilmesinin nedenini soylemeye calıstım.ben kurdistanda gelen bolge temsilcisiyim ama turkiye buyuk millet meclisine turk adını kabul ederek geliyorum.anlamında.cunku en azında wilson ilkelerini okumus olanlar bilir.bu bolgelerde bu adlarla devletciklerin ongoruldugunu.bu insanlar bu projelere karsı cıktıklarını da beyan etmiş olurolar bu sekilde.yani turkiyeyi kurtaran kurucu ve kurtarıcı meclis uyeleri.gerisini az cok acıkladım.

bahsini ettiğin bilgi kaynaklarının aidiyet duygusuyla dogru orantılı oldugunu soylemek istiyorum.ben islam ahlakını merkeze alırım.tek dogru kaynagı olarak kabul edebilecegim kaynak her alanda kaynak kuran ve sunnettir.ancak kuran ve sunnet cercevesinde sekil alan bir zihne sahip olduktan sonra saydıgın tum kaynaklardan faydalanmamak diye bir anlayısım da yok.cunku herseyiyle yanlıstır demiyorum.ama zihin seklimi olusturduktan sonra.aksi halde yanlısla dogrunun her sekilde harmanlandıgı islam dısındaki bilgi birikiminde esas olan yanlıstır.yani ben islamla sekillenmeden bu birikime dalarsam herhalukarda yanlıstan kurtaramam yakamı.

cunku tek gercek islamdır.ben bundan eminim.cennet ve cehennem gerceginin herseyde onemli oldugunu dusunmuyorum.eminim.dolayısıyla bir musluman olarak ,zıtlarıyla birlikte felsefenin dort temel kavramını ele alırsak dogru yanlıs-yanlıs gercek-yalan iyi-kötü güzel-cirkin kavramlarını herseyiyle belirme hakkına sahip tek SEY in islAm oldugunu soyluyorum.aksi dusunulurse ben ekstrem bir kişilik haline gelir bir asırı dinc yahudi ya da bir satanistten farkısız olur muyum?olabilir.ama islam tarihini incelersen bu tur uclardan katbe kat fazla bahsini etmeye calıstıgım butuncul ileri duzey islam toplumunu gorursun.ama bir de dogru oldugunu dusunursek tum insanlık islamdan yuz ceviren her insan teki cehenneme gidecek.bu yuzden ben merhameti esas alarak islamdan sasmamak dogru yoldan cıkmamak anlayısını vurgulamaya calısıyorum.bu dunya birikimi olarak saydıgın tum farklı kulturleri incelemeye deger buluyorum.ogrenmeye ve gelişmek için kaynak gormege deger buluyorum.ancak insanlıgın kurtulusunun tek caresinin islam oldugunda diretiyorum.cunku eminim.her seyiyle eminim.cennet ve cehennem var.gordum..