Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.07.2006, 19:21
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard sevgili babur...cografya adlari bir iki

batilinin aman su güzel bir isim gel so bölgeye ermenistan, suraya da kürdistan ismi verelim demekle olusmazlar..bunun sosyo-cografik temelleri vardir her zaman...ayrica yanlis biliyorsam sen veya tarihten anlayan bir arkadas beni düzeltsin ama benim bildigim, birinci mecliste,(yani 1920-ile 23 arasi mi 24 mü nedir) dogudan gelen milletvekilleri kürdistan, karadenizden gelenler ise lazistan eyaleti mebuslari olarak yer aliyorlar mecliste..

neyse benim amacim kürt ve ermeni üzerine bir tartisma yapmak degil..benim sicilim bu konularda haksiz bir sekilde kürtcü-ermenici ye cikti zaten :-)

benim esas demek istedigim, yazdigim makalenin mesaji suydu: bir din ethik ve ahlaki, dogru davranisin kriteri olamaz..yok daha güzel ve dogru ifadesi söyle olmali: sadece din olamaz..din sadece varolan bir cok kriterden birisidir..islam yaklasik 1300 yildir yeryüzünde mevcut degilmi? ama asurlular, hammurabi krali veya ateist antik yunan filozoflari, islamdan binlerce yil önce, hristiyan ve budist teologlar ise keza yüzlerce yil önce dogru davranisin ne oldugu konusunda kafa patlatmislar degil mi?