Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.07.2006, 19:08
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

islamın siyasal bir mekanizmadan ve butunlestirici bir toplumsal yapıdan uzun bir zaman uzak kalması insanların islamın bu butunlugu huzuru guveni refahı veremeyecinde inat etmesine neden oluyor.ben diyorum ki turkiyeyi onca yıl savasın ardından onca fakirlik içerisindeyken bir ve butun olarak kurtarıp bu millete bu vatanı veren sadece islamdır.canakkale diyip diyip hamaste yapmıyorum.kendisi hakkaten olaganustudur.itilaf devletlerinin bogazı gecemesinin tek nedeni islamın insanlara verdigi butunluk duygusudur.diyorum ki eger islam bireyde ve toplumda asli seklini kazanırsa ahlaki anlamda ,gucu elde etmek ve kullanmak anlamında ve sanat bilim gibi alnblar ustun bir kultur ortaa cıkarmak anlamında her seye yeter.islam dini bunları her seyiyle en ust anlamda verebildiini tum tarihi tecrubesiyle kanıtlamıstır.islamı hakkıyla yasayan toplumlar yucelmiş savsaklayanlar cokmustur.osmanlı devleti devlet olarak savsaklamayı inaılmaz derecelere tasıdıında cokmus ancak halk islamın veridgi ozguven ve asaletle ankayı kullerinden ucurmaı basarmıstır.ben bunu sooyluyorum.demokrasi dedgin seyin bush dedgin adamla es anlamı vardır.sen diyorsun ki bush gbileri bu kavramı mahvediyor.hayır bu kavramı dunyaya dayatn amerikan kapitalizmidir.2. duna savasından once demokrasi neydi nerededi hani ulkeler demokratikti.ingitere hollanda ibi devletler hala krallık.1.dunya savası da cok uzak zamanlarda değil.1.duna savası sırasında mutlak monasrsi hakimdi.abd bile bu monarsi benzeri baskanlık sştemini geliştirmiştir.baskanı secen eyalet baskanlarıdır.zamanla donusup değişmiştir tabi ancak balangıc itibariyle monarsiye benzer bir yapı arzeder.hasılı kelam ikini dunya savasına kadar demokrasi kavramı pek ole kabul edilip sevilen sayılan tutulan bir kavram değildi.secim diye bir sey vardı.buna ragmen avrupa totaliter rejimler dogurdu.neden?surekli bir cekisme ve catısmaya daalı ve az az koparılan haklar neticesinde geliştirilmiş bir yapı hakim.ve br seklde ezilenler en sonunda patlama noktasına gelip total bir seylere yoneliyorlar.netcede ikini dunya savasından sonra avrupanın asadıgı yıkımın emsali olmadıgını kendileri soyluyor.40 milyon olu.ve abd ye tasınan kapitalizmin lorları demokrasiyi sinirleri alınmıs ortalama bir siyasal hayatı ve reklamla beslenen bir refah duzeeyini sart kosarak sırf kapitazlim işlesn diye demokrasiy dayatmıslardır.hee ben alırım demokrasiyi kendi dinamiklerime gore sekillendiririm.diyemezsin.tr en buyuk ornektir.dort darbe olmustur.bush un yaptıkları da hakkaten demokrasi getirme cabasıdır.ancak kapitalizm ilerligini yitirmeden batı toplumlarının refahının devamını saglayabilir.demokrasi de amac budur.kendileri demokrattır.kendilerine uyanlar da demokrasi havarisi.kurdukları sistemlerde gudumlu demokrasi.gudumlu fuzeyle arasında bence bir fark yok.