Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.07.2006, 18:41
Benutzerbild von akshalil
akshalil akshalil ist offline
Neuer Benutzer

Standard girdik simdi derin mevzulara.....

sen ama gercegin relativ-göreceli olma olgusuna dayanamayip mutlak hakikat saydigin islama saginip refereanslarini ordan aliyorsun..düsünce ve eylemlerinin mesruiyetini keza yine dini parametrelerden hareketle insa ediyorsun..ve bunun sonucu olarak dünyayi müslüman ve gavur diye ikiye bölüyorsun..hal böyle olunca senin icin bir eylemin etik anlamda dogru olup olmamasi onun hak yoluna allah yoluna hizmet edip etmedigi ile ölcülür..yani somut olarak müslümana yararli olan eylem etik anlamda dogrudur.. benim ise böyle dogrulari ölctügüm mutlak dogrular cevtvelim maalesef yok:-)..demokratim diyecem, malum busch ve ekipi icine etti bu kavramin..ama o da gider bir gün elbet..senin tasavvur ettigin gerceklik algilamana kesinlikle katilmiyorum ama.... ben aman demokrasi, evrensellik, kardeslik deyip gelin hayal cekelim, elele verelim demenin maalesef varolan reel sorunlari cözmeye yetmedigini biliyorum...ama gercek ve dogru olarak da bir dini, bir irki kriter almanin da ne menem tehlikeli ve felaketlere yol actigini ve acabilecegini de cok iyi biliyorum..bu da sonucta makyavelist bir noktaya varir: güclü isen haklisin..evet kisa vadede maalesef dogru..ama uzun vadede bu denklemin ters yönde isledigine inanirim: yani ayni zamanda hakli isen güclüsün..
somut olaylarimiza dönersek:ben pasivist degilim..kuvayi-i milliyeler an gelir kacinilmaz olur elbette..yurdun ani bir saldiri ve istila altina girmistir, horlaniyor dislaniyorsundur vs. vs. ama ne kürtlerin problemleri silahi mesru ve dogru kilacak kadar kötü degildir, ne de ortadogu da islam cografyasinda müslümanlarin yasadigi bütün problemlerin sebebi israildir.filistinliler süphesiz cok problem yasiyor israil yüzünden, ama iran ve türkiye müslümanlari degil..israil ve amrikanin büyük ve kücük seytan olarak herseyden sorumlu düsman figürü olarak müslümanlarin kafasinda sabitlenmesinin zararli tarafi, kendi kendilerine dönüp özelestiri yapmalarini engelliyor olmasidir... ben suna inanirim: iktidar demokratsa-hosgörülüyse muhalefet de demokrat oluyor, antidemokrat sa, kaba güc disinda metod bilmiyorsa muhalafet de terör uyguluyor..baba dan dayak yiyerek büyümüs, fikirleri sorulmamis bir cocugun baskasini dinlemesi, demokrat olmasi zor..