iyi de ben turkum!!:)
e herhalde bahsini ettigin sekilde dillendirecek herkes subjektivitesini.objektiflik dediğin nedir?bir insanın bir insana bahsettigi fikirler daima subjektif degil midir?objektif olması için kriterler neler?bunları belirleyenler kim?bunlar da insan degil mi?herkes tarafından kabul edileblecek aklı selimin takdirini kazanmaya musait yorumlara objektif diebiliriz dersem ortaya nokta atmıs olur muyum?
simdi su varki:insan bulundugu ve aidiyetini kabullendigi toplumsal yapı tarafından belirlenir.bebekler hicbir seyy bilmezken aldıkları egitim ve aleler ve içinden cıktıugı toplum ve daha sonra bulundugu toplum yada toplumlar onu belirler.bu herhalde objektif.ve toplumun temel dinamiklerini belirleyyen ve benim herseyden once DİN geliyor dediğim temel bazı dinamikler vardır.yani toplumu ve bireyi belirleyen turlu degerler manzumesi.hristiyan bir ermeni dediğini der.elbette der o hristiyandır ve ermenidir.bir pkk lı kurt de elbette degini der cunku ona pompalanan odur.ve buna zemin hazırlaanlarda tr derin devletindeki işbirlikcilerdir(yukarda az bucuk degindim)bu ister istemez kişiye gore degisir.ama kim haklıdır?sorun burda.kimsenin agzına mantar tıkayıp kafasına poset geciremem ki konusmasın diye.hee kim hangi merkezden neye dayanarak konusuyor?ben diyorumki Hakk olan dogru olan yalnızca islamdır.turkiye denen cografyada musluman halkın turk kurt cerkez bosnak demeden bu cografyayı gavura karsı savunması sonucu korunulabilmiş kutsal bir yerdir.dolayısıyla buna karsı marksist bir idealle ve abd israil ab gibi somurgecilerin yuz yılı askın planları ortadayken kurt die bir sey uydurup ihanete karısmak dediğğim gibi işte.ihanettir.cunku ben turkum muslumanım yani.bu anlamda.ve dindarım.ermenilere devlet sozu verilmişti tukiyeden calamadılar iran ve azerbacandan caldılar kurdurdular.ne işe yyarıyor ıngar ıkarmaktan baska.kurtler için proje henuz tamamlanamadı .sorun da burda.o dediklerin de yani kurt soylemleri de bu projenin propoganda için kullanılan soylemleri.aklı selime gore dusunursek.ve mensup oldugumuz yapıya yani aidiyetlerimize kişiliğimizi bizi olusturan temellere gore dusunursek.ben kendi temellere gore dusundugumde pkk hayindir.ermeni de benzeri.yani bunlar kucuk varlıklar buyuk bir kulturel miras devlet elenegi edebiyat sanat ilim gibi degerlerden yoksun topluluklar.mensup oldukları yapılardan ayrı dusunulduklerinde.kardesim turkiye ne kadar kafatsı anlamıyla turklerinse o kadarda kurtlerindir.kocaaaaaa devletleri var.dedeleri bu vatan ugruna olmus.hee isyan etmeleri için bu devlet içinde dahi cok kimse ne yapılması gerekiyorsa yapmıs.aklı selimi ele alırsak yine de ihanete dusmeleri ve bunu savunmaları kabul edilemez.yani bahsini ettiin seyleri sylemeye hakları yok.birde nasıl tum kişilikleri kendi butunlugune gore biricik kabul etmek gerekiyorsa yani kendi içinde degerlendirmek gerekiyorsa(tum toplumsal etkilenmeleri de kapsayacak sekilde)toplumlarıu halkları devletleri de o sekilde degerlendirmek gerek.ben hizbullahın bu manada turklerin yaptıından farksız bir sey yapmadıgında diretiyorum.isralin yaptıklarından sanırım cok fazla haberiniz yok.bence biraz arastırın.anlatabldim mi?biraz etrafında dolandım gbi oldu.
|