Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.07.2006, 07:19
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard yaz diye yalvaran yok!!bir halt yazdıgın

da yok zaten!!!

dikkatini cektiyse EMİN OLDUĞUM ŞEYLERDE ALTTAN ALMIYORUM.BİZATİHİ UKALALIĞIN DOZUNU TAŞIRIRCASINA KARŞIMDAKİYLE ALAY EDİYORUM.dikkatini cekti mi?yukardaki yazıda takındığım usluba işaret ediyorsan söyliyeyim.SEREFSİZE SEREFSİZ DEMEKTEN KİMSE BENİ ALIKOYAMAZ.BU HIRSIZA HIRSIZ DEMEKTEN FARKSIZDIR.HIRSIZA HIRSIZ DEMEK SUCSA BEN SUCLUYUM.serefsize haysiyetsize vatan hayinine neyi hakediyorsa elimden geldigince carparım.cok da umurumdaydı galvani hazretleri bana yazmıııııııııssss yazmamıss!!peehhhh...

ezberlemişsin belli kalıpları.oryantalistlerin tarih yorumlarını papagan gibi tekrarlamaktan oteye gitmiyorsun.sana diyorum ki ben osmanlı savunuculugu yapmıyorum.osmanlı bir turk devleti midir degil midir?bicokları senin dediklerini soyluyor bircokları da aksini savunuyor.turk devleti olsa nolur olmasa nolur.ne yapayım tam anlamıyla turk devletiymiş degilmiş.bence turk devleti.devletin adı osmanlı soyunun devleti.devleti al-i osmani.ve ben turk adını antroplojik yapısıyla değil tarihi misyonuyla kabul eden birisiyim.hunlar gokturkler,budist ve maniheist uygurlar hatta bugun için kazaklar ozbekler bence turk değildir.bence bir insanın turk olması için kafirle catısmayı goze alması ve bunu ,inadına inadına yapması gaza ruhunu terketmemesi yeter.cihansumul bir yapı haline gelen 32 ayrı ırkı barındıran ve islamın dunyadaki merkezi haline gelen osmanlı devletinin yonetim egitim hukuk gibi alanlarda cok cesitlenmesi farklı unsurları bunyesine katıp harmanlayarak gelişmeye calısması cok cok normal bir seydir.neymiş efendim osmanlı padisahları bile tam turk sayılmazmıs.cogunun anaları gavurdan donmeymiş.osmanlı sadrazamlarının cogu devsirmeymiş.asıl itibariyle hristiyanlarmısmıs.yahu koca mimar sinan da ermeni kokenlidir.ne yapmış adam.selimiyeyi sulyemaniyeyi yapmış.buna ermeni denilebilir mi?burada yapılmaya calısılan da turklerin mukemmel sayılabilecek caglarındaki tum ustunluklerinin temelini devsirme gibi yabancı unsurlara baglayıp turklerin asliyetlerini ozguvenlerini sarsmak ve kendi gecmişleriyle baglarını koparmak.bahsini ettigin yorumların hepsini batılı,papaz kokenli oryantalist bilim adamları ileri surmustur.bunların hepsi de curutulmus seylerdir.yani galvani ulus devlet dedigin seyin kafatasına gore sekilenmiş bir yapı oldugunu ve bunun terk edilmesi gerektigini soylerken Fransız ihtilalinden sonra yayılan ulusculuk akımları ve avrupadaki bilimsel izdusumleri nedeniyle Osmanlının bu profile uymadıgını iddia eden sarkiyatcıların yorumlarını almıs burada salakça pazarlamaya kalkman ne derece tutarlı?.sana en basından beri soyledigim sey bu.batı kendi yasadagı herseyi kutsamıs ve bilimini de buna gore sekilendirmiştir.tektipci sadece ileriye dogru giden yonunu batının belirledigi bir gelişim çizgisinden oteye cıkamıyorsun.zihnin farklılıkları ayırt edemiyor.gordugun tum farklılıkları aykırılık ve yanlıslık hatta suc olarak algılıyorsun.osmanlı İslam toplumunun kurmus ve geliştirmiş oldugu bir siyasal mekanizmalar butunu yani devlettir.devleti tesekkul ettirenlerin yasadıkları ve edindikleri birikimler belirler bu devletin seklini durumunu gelişim ya da cokusunu.efendim niye batıdaki devletlerin gelişim seyriyle bir değil.neden ulus devlet yapısına uymadıgı halde bu devlete turk devleti deniyor.nedeni su.ingilizler gunes batmayan ulke olduklarında tum somurgelerini merkezden gonderen valiler yonetiyordu.tum egitim sistemi merkezin belirledigi temel İngiliz dinamiklerine gore sekilleniyordu.osmanlı boylemiydi?1876 da ilan edilen mesrutiyeti iptal edilen abdulhamit e neden yaptın diye soruldugunda İngiliz kamarasında kaç Hintli Hindu,,kaç musluman var diye sormustu.anlatabildim mi?osmanlıcadan hareketle de Osmanlıyı bir arap fars turk melezi bir devlet ilan etmeye kalkan salaklara da bugun turkçenin Anadolu (turkiye) turkçesinin nasıl olup da 600 yıllık bir kesintiden sonra varolabildigini sormak lazım.osmanlıya gelene kadar tum ilimler İslam aleminde ve arapca ve farsca kaleme alınıyorken.ilim ogrenme ve ogretme bahsinde hic de geri kalmayan Osmanlının arapca ve farscayı turkceden sonra egitim ve kultur dilinin merkezine oturtmasını anlamamak salaklık olur.bugun neden İngilizce okullarda zorunlu yabancı dilse o zamanda arapca farsca medreselerde zorunlu dillerdi.turkçe herseyin merkezindeydi.osmanlıca haline gelmesi de bu egitimi en ust duzeyde almıs olmanın temel gostergesi sayılıyordu.insanlar fransada nehir kenarındaki ashap kulubelerde odanın bir kosesine pislemeyi medeniyet sayarken istanbulda suleymaniye insa ediliyordu.edebiyatın sanatın ilmin en mukemmeli icra ediliyordu.bir suru kitap var avrupanın ilmi yukselişe gemcesine zemin hazırlyan tum birikimlerin İslam alimleri tarafından ortaya kondugunu.bunu itiraf edemiyorlar cunku tum bilimsel felsefelerini kibirlerini cope atmak zorunda kalacaklar.ve bilim yapmayla zenginliğin bilime saygı ve destegin pararlel seyrettigini kabul edersek cografi kesiflerden sonra paraya bogulan avrupada ilmin gelimeye baslamasını ve cokmeye baslayan Osmanlıda ilminde cozulmeye baslamasını anlayabiliriz.neden ronesans İtalya site devletlerinde basladı?venedikli tacirlerin italya site devletlerinde kapitalizmin temellerini atarak aynı zamanda ilme ve sanata deger vermeye baslamasıyla kısmi bir rahatlamanın ortaya cıkmıs olmasından.ozellikle osmanlının gerilemeye baslamasıyla da guven kazanan Avrupalının (daha sonra bu guven kendini Allah zannetmeye varacak kadar derin bir kibre donusmeye baslamıstır) bilim yapmanın bir ise yarayacagı inancına kavusması ve bilim yapanların sanat yapanlar gibi zenginlesebileceginin anlasılması uzerine bilimin onu acılmıstır.vb vb galvani. cesitli seyirlerden sonra gunumuze gelinmiştir.bilimi kendi tekeline hapseden ve buna egitim aracıyla zihni temeller peydahlayan Avrupalının yutturmaya calıstıgı hicbir efsaneyi yemediğim için surekli asagılamaya calısmanı umursamıyorum.efsanelere hapsolan sensin galvani.batı efsanesi oleli cok oldu.batı bitti.islamı tasfiye edemedigi buna gucu yetmedigi için son hamlesini yapma ugrasısına girdi.cunku kendisi cokecek.kapitalizm insanları tatmin etmiyor artık ve teklemeye basladı.dunyayı donusturup islamı tasfiye edip kendilerini kurtarmaya calısıyorlar.pompaladıkları dezenformasyonlarlada buna zihinsel temel hazılamaya calısıyorlar.bunu da zangocluk yapan sizin gibileri kullanarak yapmaya calısıyorlar.surekli anlatmaya calıstıgım programlama bahsi de budur.sen hizmetini et.sana ucretini versinler.bende bir tas corba bir aba diyip işime bakayım.

Aynı seyleri zırvalayacaksan hic yazma.ok?