:))
ayrıca ilk musluman turk devleti de karahanlıulardır burdada yanılıyorsun.ayrıca osmanlı 600 yıl yasamıstır bu da musluman turk devletlerinin 1000 yılında baslayan tarihini dusunursen uzun bir suredir.ayrıcxa anadoludaki devlet isminin değişmesi ve kısa sureli boslukları bir kenara bırakırsak tc ile birlikte 1000 yıllıktır galvani.osmanlı anadolu selcukluların isminin ve hanedanının değişmiş seklidir.ben soylemiyorum.turkoloji soyluyor.turkoloji kuranlarda biliyorsun mustesriklerdir yani ORİENT ALİSTLER (oryantalistler)diger tabirleriyle sarkiyatcılar ya da dogu bilimciler.
haklısın aynı seyleri soylemekten ben de fena halde sıkıldım.vurgulamaya calıstıgım seyin İMAN oldugunu ,islam inancının merkezinde olan TEVHİD inanısı oldugunu bir turlu anlayamadın.BEN BİR MEDENİYETİ SAVUNMUYORUM GALVANİ BUNA İSLAM MEDENİYETİ DE DAHİLDİR.medeniyet sehirlesmeye ve zenginlesmey dayalı donmus yada donmaya yuz tutmus bir yıgın kulte dayalı oldugu için yanlısla dogru harmanlasmıs ,homojen bir yapı arzedeer.mesela osmanlıyı savunmaya kalkarsam bir yıgın bahsini ettigin seylere de bir savunma getirmeye cabalamak zorundayım.dogurusu yanlısıyla.ben hicbir sekilde yanlısı savunma hatasına dusmeye niyetli degilim.medeniyet,gelişmeye basladıgı anda curumeye de baslamıs demektir.kanuni devri fuzulinin meshur sikayetnamesini yazdıgı devirdir."SELAM VERDİM RUVET DEĞİLDİR DİYE ALMADILAR."ama su da var islamla yogrulmus bir cografyada curume ne kadar yaygınlasssada islam dısındaki toplumlarla kıyaslanacak kadar degildir.islam toplumlarında cozulme ve curumenin yasandıgı devirlerde eger curume elit kesimlerdeyse halk ,halktaysa elit kesimler (alimler siyasiler)islama sahip cıkmıs ve curumeyi bir noktada tutup islamın tekrar dort bası mamur yeni bir topluma donusmesine vesile olmustur.imam ebu hanifeyi yanlıs tabirle hanefiligin kurucusu sayılan buyuk alimi cockca ornek verdim.emevi saltanatının istedigi gudumlu fetvaları vermedigi için defalarca kırbaclanmıs ve en sonunda kırbac yuzunden sehit olmustur.imam safi de benzer bir akıbete can vermiştir.safiligin kurucusu tabir edilen alim.bahsini ettigim sey budur.iman toplumu.cunku tek gercek Allah a iman edip rasulunun yolundan gitmektir.oteki dunyada bu dunyanın hesabını verip cennet yada cehnneme gidecegini bilerek tedbirli ahlaklı guzel bir hayat yasamaktır.guzeli dogruyu iyiyi ve herseyden once gercegi Allah bilir.ve bildirdigi olcude biz bilebiliriz.Allahın bildirdigini ne kadar biliyor ve ne kadar itaat edebiliyorsak o kadar insan oluruz kısacası.
bu anlayıstan kopmadıgımız takdirde insanların bazıları altından arabalara binip saneyede 1000 km asacak guce sahip olsalar ve dunyayı cennet haline getirmiş gorunseler bile bunun sahte yalan asagılık bir sey oldugunu biliriz.ki Allah,,rasulu aracılıgı ile bizi bircok seyden haberdar etmiştir.ahirete yakın zamanlarda neler yasanacagına dair.mesela "yahudi ve hristiyanlar kertenkele deliğine girse siz de onların girdigi deliğe girmege calısacaksınız."benzeri bir hadisi serif.ben kertenkele ya da fare degilim.anlatmaya calıstıgım sey de budur.
ve su da var:dunyayı her yanından kusatmıs haldeki batı medeniyetini ,bu zulum ve hayasızlık carkını cok cok iyi bilmek zorundayım.ilmiyle fenniyle gelmisiyle gecmişiyle.ancak o zaman onların bir deliğe girmeye calıstıklarını ve beni de sokmaya calıstıklarını anlayabilirim.kısacası batıyı da herseyiyle bilmekle YUKUMLUYUM.ki ancak bu kapandan kurtulabşlelim.dunyanın hayrına.batı belli seyleri kendi adına geliştirirken tum bu evreleri de dunya için gecerli bilimsel evrelermiş gibi dayatmasını reklamlamasını bildi.tum sosyla bilimler bu ukalalıgın sistemlestirilmesine calısırken ortaya cıkan yontemler ve tekniklerle gelişmiştir.yani batı kendini ve somurgelerini incelerken ulastıgı gucun buyuklugunde bogulup kendisini kutsamıs ve dunyadaki kurturel CESİTLİLİĞİ kendi gelişim evrelerini kutsamak için kullanmıstır.mesela ilkel kavramını geliştirmiş ve avustralyadaki adalarda ve afrikada yasayan insanları bunun merkezine oturtup insanlıgın baslangıc noktalarının buraları oldugunu iddia etmiştir.ve bunun uzerinde bir yıgın felsefe bina etmiştir.ilerlemiciliği de merkeze alıp kendisini en ileri ve varılabilecek son noktaya yerlestirip digerlerini geride bir yerlere serpiştirmişlerdir.islam zaten en basından beri dusmandır.islamın ilk yuz yılında hristiyanlıgın en onemli merkezlerinin cogu muslumanların eline gecmiş(sam iskenderiye yani kahire ,antakya urfa ve ozellikle kudus) haclı seferlerinde buyuk yıkım yasamıs osmalı fetihlerinde geberme noktasına gelmiştir.ancak cografi kesiflerle patlamıs ve tum bu sıkısmıslıgını yol bulmanın ozguveniyle asıp yukselişe gecmiştir. haclı seferleriyle ve osmanlı akınlarıyla basedemeyen hristiyanlıgı sorgulamaya baslayıp hristiyanlıkla hesaplasma yoluna gitmiş ,heristiyanlıgı al asagı ettikten sonra mecburen yerini doldurmak adına bir yıgın felsefe uretmiştir.tanrının yerine asagılanan insanı koymustur.cok musaittir zaten isa insandır.daha sonra ozellikle decartesla birlikte YALIN AKLIN VARLIGIN NEDENİ OLDUGUNU İDDİA edip dunyanın sonunu hazırlamanın onunu acmıstır.hikaye anlatıyorum saatler alır.kısacası batı her evresisini bir sonrasına gecis adına kutsamıs her halukarda (yalın aklı kutsadıgı için)varacagı noktanın mukemmel yada mukemmelden onceki yer oldugu yalanına kendisini inandırmıstır.insan aklının her seyi cozebilecegine ve isa oldugu için cenneti dunyada insa edebilecegine inanıp bu cenneti dunyanın buyuk cogunklugunun cehenneminin uzerine bina etmiştir.
senin hicbir sey anlamamanın nedeni cennet ehli olmandan kaynaklanıyor.herseyi yalın aklın hezeyanlarıyla cozumleyebilecegine inanıp kendin gibi yasayanları kutsuyorsun.bense vahye uyup Allh demenin gayretini gutmeye caşısıyorum.
kısa yazıp uzatmayacaktım.laf yine uzadı.gourusuruz.
|