Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 18.07.2006, 10:21
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard bravoo:)

bulabildigin tum istatistikleri toplamıssın.ben de sana istatistikci fıkrası anlatayım istersenneyse bul birkaçını oku zahmet olmazsa.

islam dediğin anda osmanlıya saldıran adamlara sinir olurum.osmanlıcılık oldu be galvani.o da olduosmanlının savunabilecegim arzu ettigim cagları fatihe kadar geliyor ne yazıkki.hani su gaza ehli yallah diyip fethettigi yere baskentini tasıyan alperenler var ya.o devirler.devletlerin hacmi tasmaya baslayınca devlet yonetiminin bozulmaya basladıgı asikardır.ben de sayayım sana.haz Ali rs devrinden istersencemel vakasi hakem vakasi.haccac ın yaptıklarını duysan aklın sasar.ben bir devlete baskaldıran siyasi yonetmi kabullenmeyip kendi devletine isyan cıkaranlardan bahsetmedim.neyse burda uzuuuuuuun uzuun siyasal tarih coxumlemesine girmek zorunda kalmak istemiyorum.bu soylediklerne cevap veren onlarca kitap var.osmanlıcılık yapmadıgımı da ynelemek stiyorum.o yuzden bana lbu konuda laf caktıramazsın.osmanlı oldu.Rasul yasıyor.ben yepyeni asrı saadet benzeri bir TOPLUMSAL YAPIdan bahsediorum.iman toplumundan.osmanlı bize onemli bir birikim saglar mı?evet!senle orda bu var burda bu var diye bir yarısa girecek kadar ahmak değilim.toplumsal gruplar ani mesela mezheplerin savasları degl saydıkların.siyasal duzenin kimi zaman haklı kimi zaman acımasızca bastırdıgı kendi duzenindeki isyanlardır.mezhep savaslarını katolik protestan savaslarını somurgeilik esnasında gittikleri erlerde katlettikleri isyanları ama ozellikle ikinci dunya savasını dusun bence.anı tas aynı hamam dersen aklına sasarım.

saydıgın bugunku siyasal rejimleri de onaylamadıgımı defalarca soyledimonceki azılarımı hic okumamıssın.defalarca acıkladıgım konular.iranda mesela halkın terkettiğine devlet sahip cıkmıstır.ornegin cuma namazına gitme oranları yuzde 12 dir.tr de bu oran yuzde 56 larda.suudi arabistanın son israil saldırılarında hizbullahı suclaması nasıl bir yonetim oldugunu gostermeye yeter.bahsini ettigin ulkelerin hemen tamamı sonradan bagımsızlıkları verilen terkedilirken yerlerinde totaliter siyasal rejimler bırakılıp oyle terkedilen ulkelerdir.ve bugune degin uzantıları devam etmektedir.haklısın o ulkelerde kabul edilmeyen edilemeyecek bir cok sey var.reddetmiyorum ki.neden var?Rahat bırakıldklarında benim dediğim mecraya kayacakları içintunus hakkında hicbir bilgin var mı?sokakta bile yasak basortusu.en buyuk caddelerinden birisin adı ataturk caddesi(bulvar da olabilir)bu ulkede ilsamcı partinin lideri onlarca yıl hapiste yatmıs ve siyasal olarak hicbir halk verilmiyor dindar insanlara.hakverirsin ki dini hakların da koruyucu mercii siyasettir.siyasete soz hakkı olmayanlar hak talep edemiyorlar malumun.mısır da da oyle suriyedede.suudi arabistan da da .sudan dediğn yerde yıllardı iç savas var.bir o geciyor bir bu.prototip toplayıcı butunlestiici bir yapı yok.turkiyeden umudumuz bu galvani

sona ekledigin makaleyi okumadım.bu tartısmayı defalrca yaptık.ve bundan once defalarca acıkladım.detaylı zuzun uzunbu sefer bu kadar yetsin.anı seyleri defalrca yazmak da belli bir yere kadar.dediğim gibi istiyorsan onceki makaleleri emailine postalayayım.ugrasamam.

programlanma dedigin sey medya ve tuketim kulturu ve enformasyon bombardumanıyla oluyo galvani.uzaydan sinyal gonderme teknikleri de uygulanmıyor del tabi.ama savas zamanlarıduyum esigi altında yada ustunde sinyaller onderim bilincaltına korku ada teslimiyet pompalayan uzay makinalrından sozedliyotv lerden de buna benzer sinyallerin postalandıgına dair rivayetlerde var.ama ben sadece bilgi bombardumanı medya dezenformasyonu ve gundelik tuketim kulturu diyeyim.tek tip ve batı merkezli robot yetistiren egitim kurumları ve buralarda verlen batıyı merkeze alan bilim ve tarih egitimini de buna ekleyebiliriz.

bu kadar yeter bence.hadi gorusuruz.