1)dilbilimciyim ama ovunmedim galvani. buraya yazdıgım yazıların kalitesini de umursamıyorum.dilbilimci ya da bilim adamı edasıyla yazmadıgımı ,ayakustu yazdıgımı ve vaktimin degerli oldugunu söyledim.(uni okurkende böyleydim .gıcıklıgına)yazı yanlısı hakkaten cok fazla oluyor.bir de bunları duzeltmek için vakit harcamak bana cok mantıklı gorunmuyor.bazen ugrasıyorum ama degmez demiştim zaten.
2)tr unileri hakkında solediklerine ben de katılıyorum.hatta bunu uni yıllarında hocalara carpıp durdugum için ismim muhaliflerin uyuzların basında anılıyordu.haklısın tr de uniler diploma dagıtan ortaokul duzeyinde ileri duzey yozlastırma kurumlarıdır.yani ben burda ortaokul duzeyinde bir dil yaklasımı sergiledim.bilgim ortaokulda yetebilcek duzeyde bir birikime sahiptir sanırım.senin hakkında yorum yaparken de ileri duzey dilbilgisi mantıgı gutmedim.anlatabildim mi galvani

)))ortaolul cocugu bile senden daha anlasılır ve duzgun yazıyordur eminim.dilbilgisi kuralları baglamında tabi.bilgi birikimin ve kulturel duzeyin hakkında değildi yorumum.dedem yasında adamsın elbet bileceksin birçok seyi.sunu da ifade edeyim.Son yazında baya baya titiz davranmıssın.dudaklarım ucukladı valla

)))
3)haklısın insanları musluman olan ve olmayan olmak üzere ikiye ayırıyorum.senin demokratik olan ya da olmayan humanist olan ya da olmayan bilimci olan ya da olmayan gibi.otekilestirme insan haysiyeti ve insanın ozune duyulan saygı acısından yaptıgın yorumları da yine cehaletine ya da inadına baglayarak gulerek karsılıyorum.birlikte yasama kulturu acısından yeryuzunde islam ulkeleri kadar gelişmiş bir anlayısın olmadıgı hickimsenin reddedemedigi bir seydir.istanbul dune kadar lubnan ve islam alemindeyken kudus gibi yerler birlikte yasama ve otekilestirmeme acısından bilimsel incelemelerin merkezine oturmus yerlerdir.bir de endulus tecrubesini ,kıskırtılan ermenilerin memleketin en zengin insanları olmalarına ve daima el ustunde tutulmalarına ragmen en ufak kıskırtmayla binlerce muslumanı katletmelerini mesela en son fransa daki olayları goz onunde tutarsak otekileştirmenin nereden peydahlandıgını gormek için bilimsel bir yıgın felsefe uretmenin de geregi kalmaz.sadece ornekler yeter.batı medeniyetinin temellerini atan yahudilerin son zamanlarda yaptıklarını abd deden batı medeniyetinin guc merkezinin ve destekcisi olan avrupa ulkelerinin ortaya koydukları yalancık tepkileri de herhalde birlikte yasamak adına ettigin zırvaları curutmeye yeter .bosna hersek katliamı ve gecen anılan srebzenitza soykırımını da eklemeden edemiyecegim.hollandalı barıs gucu askerlerinin gozleri onunde korumalı bolgede yapılanlar yeter galvani.koruyan askerlerin de o soykırıma sırf bu kişilerin adları musluman oldugu için katılıp onlarla birlikte yaptıkları unutulabilecek ve umursanmayacak seyler degildir.tedbir almamak salaklık olmaz mı?yuzlerce yıl birlikte yasma tecrubesi gecirmiş ve rusdunu ispat etmiş musluman toplumlarla yuzlerce yıl kendi kendisini olduren bir medeniyeti hangi akılla kıyaslıyorsun?daha dun 2. dunya savasında kırk mlyon insanı ,kendi insanını katleden medeniyet kendisinden olmayanı ne hale sokmayı dusunur hic akledemiyor musun?avanak degilim galvani.kafire kafir derim kabullenmem.bu onun canına namusuna kastettigim anlamına gelmez.otekilestirme batı medeniyetine has bir yaklasımdır.ve gorebilene binlerce ornek vardır.
4-)laik değilim laikliği de benimsemiyorum.laiklik devlet duzeni için gecerlidir.islamın sadece devlet duzeninde uygulanabilecek temel kuralları vardır.dolayısıyla musluman devetler laik olamaz.ama hristiyanlardaki ruhbanlıgı ve tarihi tecrubeyi dusunursek onlar için laikliği anlayabiliyorum.o yuzden laiklik laik anayas vb gibi ovgulerinin hicbirini umursamıyorum.bununda bir gericilik oldugunu dusunmuyorum.toplumlar kendi tarih din ve kulturel miraslarına gore sekillenir ve her toplum bu unsurlara gore kendini sekillendirir.devlet duzeninde de bu boyledir.sen batı toplumunu ve gecirdigi evreleri kutsadıgın ve bunun dısında bir seyi kabullenmedigin için islam toplumlarındaki hicbir yapılanmayı algılayamıyor ve olumlayamıyorsun.bambaska bir dunya.ayrı dunyalar.saldıran kim?lubnanda sehirden kaçan otobuse fuze atıp cocuları katledenler!!!! sunu da ekleyeyim:batı medeniyetinin evrelerine gore dusundugun ve bunu kutsadıgın için islamı merkeze alan hayat anlayısını geriye donmek olarak algılamanı da dogal kabul ediyorum.cunku kutsadıgın batı medeniyetinin belki de en buyuk sapıklıgı gecirdigi evreleri kutsayıp ilerlemecilik felsefesini incilin yerine oturtmasıdır.sen de bunu Kur"ana uygulamaya kalkıyorsun.yanıldıgın nokta burası.
5)sen ummetciliği kişiliği yok eden tek tipliliği dayatan bir toplumsal yapı olarak algılıyorsun.ummetin esası imana dayanır.imanlı insanların olusturdugu topluluga ummet denir.iman etme bilinci yani bilinç kişiligin temelidir.fazla uzatmıyacagım.Hz Muhammed sav hz omer mesela tek basına ummet olmaya yeter.mesela hz ibrahim tek basına ummetti der hz peygamber.iman sahibi olmak için insan olmak gerek.kendini bilmeyen dinini bilemez.mumin olmak kendini bilmekle baslar.yani ustun kendinden emin saglıklı bir kişiliğe sahip olmakla baslar.hep canakkale diyorum.12 milyonluk ulkede 250bin kişinin sehit oldugu canakkale de insanların seve seve olmesini bilecek bir kişilige sahip olmaları bu ulkenin varlıgını kurtarmıstır.kişilik olmadan iman olmaz.kişiligin merkezinde iman vardır.senin hatan bu.kişiliği parcaların birlesmesinden olusan bir butun olarak goruyorsun.islam da iman eden kişi butunlugu yakalamıs ve bir kişilige en bastan sahip olmus olur.ve herseyini gundelik hayatının her anını bu kişilik belirler.1 saatlik dediğin ibadet zamanları bu kişiligin zirve noktlarıdır.sen anlamazsın.
6)demokrasiye senin baktıgın acıdan bakmıyorum cunku saydıgın sonucların hicbirisi yeryuzunde yok.yasamıyor.hepsi hayal ve vadedilen seyler.yoksa!!! diyerek korkuların hakim kılınmasıyla daha iyisi olmadıgı için ve vazgecildiginde daha kotusu gelecegi için ,bu korkuyla dayatılıp kutsanan bir seydir demokrasi.totaliter rejimler doguran avrupa 2. dunya savasında milyonlarca insanın olmesine neden olmustur.onun oncesinde yasanan devrimler esnasında yuzbinler olmustur.onun oncesinde din ve mezhep savasları.romaya kadar gider baskı siddet zulum.kendi arasında bile birlikte yasama kulturu olusmamıs bir medeniyetin 2. dunya savası gibi bir devasa yıkımın ardından muazzam kontrol mekanizmalarıyla birlikte peydahladıgı zoraki ozgurluk afyonudur demokrasi.2.dunya savasından sonra uydurulan soguk savas manyaklıgıyla toplumlara kabul ettirilmiş ve bir yıgın meknizmayla koruma altına alınmıstır.ve aslında korunan sey batının hortumlamaktan dogma mureffehligidir.saydıgın hayallerin hepsi yapılan propgandaların tutması sonucu sende peydah olan uzantılardan ibarettir.ben de tutmuyor.ayrıca demokrasi de toplumların kendi tarih ve kulturlerine gore sekil alabilecek bir yapı arzetmelidir.oyledir de zaten.ama bize has bir turk demokrasisinden bahsedemeyiz dimi.cunku tr de demokrasinin sonucu islama varacak ve tr,, islamı ,,alternatif bir hayat anlayısına cevirip dunyayı donusturmenin onunu acacak.buna izin verirler mi?vermezler.kontrol mekanizmaları sastıgı anda darbe yapar yaptırır ve ulkeyi istedikleri yone dogrulturlar..al sana demokrsi.darbelerin tamamını da herkes bilir ki uluslar arası haber alma teskilatları tezgahlar.yani kendileriyle uyumlu calısmayan soyleneni yapmayan kimse iktidar olamaz.uyumsuz calısan kimseleri secen halklar her sekilde cezalandırılır.sadece islam ulkeleri için gecerli degil tabi.sen avrupada daha gelişmiş sorunsuz?! bir seyler yasayabilirsin ama tr de ve dunyanın diger kurtulmaya calısan ulkelerinde gecerli olan bu.senin gerceklerinle tr gercekleri cok uyumsuz.bunu kabul etmeyecek bir insan varmı?nerde kaldı bahsini ettiğin birlikte yasamayı ve ozgurlugu esas alan evrensel demokrasi kulturu????
7)batıya ilmine bilimine fennine teknolojisine her seyine karsıyım.evet haklısın.ama asagılık kompleksine gidigimi iddia edemezsin.öyle bir knı mı uyandırdım? o kadar da ukalalık yapmıstım umursamadıgımı gostermek adına

neden karsı oldugumu deflarca anlattım.gelişim asamaları itibariyle tum dunyayı bir zulum carkının esiri yapan bu yapının bir butun oldugunu goz ardı edemedigim için.teknolojsi ilmi fenniyle her seyiyle.ama bunları billmedigimi ve kullanmadıgımı soyleyemiyorum.cunku ben de bu carkın içindeyim.siz bu cakın asli parcasısınız ben se eziliyorum.hem madden ama hem de ozellikle manen.burda uzun uzun batı medeniyetinn insanı ne hale soktugunu dogayı ne hale getirdigini anlatmayacagım.dunyayı yuzlerce kez yok edehbilecek silahı imal etme hakkına sahip oldugunu dusunen insanların insan sevgisi hayata verilen deger konusunda tek laf etmege hakları olmadıgı gorusundeyim.sence bu bilim askımı guc askımı.guce duyulan sapıkca tutkumu.tum bilim teknoloji bu guc tutkusunun esiriyken insanlar da bunun için de turlu sekillerde can cıkarırken bana bilim teknolji medeniyet yok efendim insan sevgisi gelişme aydınlanma deme.aydınlanma batı medeniyetinin bir evresidir.ilerleme de oyle.ilerlemecilik de bu evrenin kutsnmıs ve felsfeye devsirilmiş politize edilmiş bir retoriginden ibarettir.ilerlemeciliği kabul etmiyorum.ilerleme batı medeniyetinin kendisini dev aynsında gorup yaptıklarını kutsamasından baska bir sey degildir.ve bunu kiliseyi al asagı etmege borclu oldugu için batının yaptıgı din dusmanlıgı anlasılırdır.ama bunu islam için gecerli kılmak ahmaklıktır.bir kere islamda dogayla bir butunluk vardır.savas yoktur.mucadele yoktur.dogaya hakim olmak diye bir sey dusunulemez.ilim de fen de o mecrada gelisir.dolyısıyla havanın kararması doganın eziyeti olarak algılanmayıp sınırsız enerji tuketmek yoluyla her yeri aydınlatacak faaliyetlere girismek gereksiz gorulur.bilinrki ihtiyac ihtiycı dogurur ve bunun sınırı yoktur.dogayl bir savasa girismeye baslarsan bunun sonu gelmez.gelirse kendisinin de sonu gelir.ve para tutkunu değildir muminler.batıdaki teknolojk patlamanın temelinde para duskunlugu vardır.nobel tnt yi vb ni icad etti diye milyarlarca dolara sahip oldu.bircogu oyle.bilim askı paraya sahip olduktan sonra salt bilimcilige dondu.cunku bilim para basmanın merkezi haline geldi.bilime verilen degerin kutsalııgı nerde galvani?
8

batı toplumlarının zenginliklerini reklamlayıp toplumsal curumeyi ortbas etmeleri ,aynı zamanda suc toplumları olduklarını gizlemeye calısmaları da saklanamaz bir sey!uzak doguda deprem oluyor.belcikadan 400 kisi oluyor.listeyi ele gecirip o gece evlerini soyuyorlar.londrada suc oranları istanbulun iki katı.abd de sokakta 3 milyondan fazla insan yasıyor.saymakla bitmez.havalar sogudugunda istanbull ve moskovayı gosterdilerdi.moskovada sokaktakiler belediye binası onunde copte ısınmaya calısırken istanbulda belediye sokaktakileri zorla toplayıp spor slonlarına getiriyordu.sence neden?yahu sadece kadın ticareti ve yan sektorleyile elde edilen para yuz milyarlarca dolar .kabul edilebilir mi?islam ulkeleri yuzlerce yıldır somurulup fakirlestirilirken hala insanlıgını yitimemiş oldugu asikarken batı islam ulkelerinin tum maddi zenginliklerini hortumlamasına ragmen neden suc ve curumeye engel olamıyor?zengin mureffeh batı toplumları insanları mutlu ediyor da neden en ufak bir kıvılcım sokakların savas alanına donmesine neden oluyor?otel ruanda yı izledin mi?izle istersen batı medeniyetinin insana ne kadar deger verdigini gor.
sen hayal kurmaya devam et galvani ben de hayatı tum gercekligiyle yasayayım.sen uydurduguna inan yozlasmaya ve zulme teslim ol ben de ben direnebildigim kadar direneyim.zafer direnenlerindir.sen hayal kur yuzyıl humanizmin yuzyılıdır diye.yahu humanizm oldu modernizm de oldu postmodernizm diye bir sey vardı.o da oldu.bunu kendileri soyluyor.hic okumuyon galiba.
ulus devletlere de dokunup bitirecegim.ulus devletlerin kendisi dayatıln bir seyken vazgecilmiş yerine bolgesel merkezlere bolunmus kuresel bir sistem dayatılmıstır.dun ulus devetleri dayatanlar bugun aksini dayatmaktadır.yani senin eski versiyonların ulus devleti savunuyordu sen onlara gore nispeten yeni bir surum oldugun için ulus devletlerin miadını doldurdugunu ve yerine kuresel demokrasinin hakim olması gerektigini savunuyorsun.daha yeni surumler de var galvani.bence yenile kendini.bagımsız surumler yani muhalif surumler de mevcut.onları da deneyebilirsin.insanları sistem eleştirinden uzak tutmak için uydurulmus guya daha insancıl ve idealist surumler.insan olmaktan(Kur"an ın siz hic dusunmez misiniz dediği dusunmeye meyyal insanlardan) cok uzak gorundugun için seni programlayanları algılamaktan cok cok uzak kaldıgın için islamı anlamanı beklemiyorum.ama sunu soyleyecegim.Allah bize bunların hepsini 1400 yıl once haber verdigi için bizi programlamaya kalkanların hicbir cabası amacına ulasamıyor.yani ne derlerse desinler zaten işin aslını biliyoruz.gercekten kopmadıgımız için programlanmaktan uzagız.Allah"tan baska ilah yoktur ve Muhammed sav onun kulu ve elcisidir.hayatın var olma sebebi budur.ahiret gununde insanlar hesaba cekilecek ve cennet veya cehenneme gideceklerdir.bundan baska gercek yoktur.dolayısıyla tek dunyalık ve Alah ve Rasulu merkezli olmayan hicbir sey bu akla tesir edemez.seni programlayanlardan ve kullandıkarı programlardan cıkracagımız tek ders var.ebu hanefi nin dedigi gibi.sormuslar sen bu ahlakı nerden aldın?o da demiş AHLAKSIZdan.sizden ve sahiplerinzden alacagımız tek sey yaptıklarınızı yapmamak.anlatabildim mi?
kafam sisti.cok uzattım.hade gorusuruz.