Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.07.2006, 12:04
Benutzerbild von xbaburx
xbaburx xbaburx ist offline
Neuer Benutzer

Standard ben de galvani....

burası bir forum sayfası olduguna göre lala ya yazmıs oldugun yazı lalaya has olmaktan cıkıyor.ona has yazmak istiyorsan gb sine yazabilirsin.bence tabi.

ayrıca idamlık demem baya dokunmus anlasılan.dili dogru kullanmaktan bahseden birisinin bunu en azından az kusurlu bir dille yapması erekir diye dusundum.hata ettiğimi de sanmıyorum.bir turk dil bilimcisi olarak br acıklama yapmıs olmakla seni en azından daha kontrollu yazmak adına uyarmak istem.tabi anlayabilmeni umarak.peren hanımın yazıklarının bir harfini bile kabul etmememe ragmen dili kullanmak bakımından sorunsuz.mesela kerio nun argoya kacması haricinde yazdıklarını cok yerde takdir etmeme ragmen(ozellikle son kadın tartısmasında)bazen gercekten dile dokunan ifadeler kullanıyor.ama kerioyu nerdeyse 2 senedir okuyorum.ilk yazdıklarıyla son yazdıkları arasındaki dil gelişimi hakkaten göze carpıyor.bu acıklamaları da bir dil bilimi matıgıyla yapıyorum tabi.ukalalık olsun diye değil.kendi yazdıklarımda bile bir cok hata cıkarken insanları asagılamak maksatlı bir tavır serilemek gercekten grenc olur.iğreclik etmek derdim yok ama.farkında mısın bilmiyorum seninki bu kapsama giriyordu.dili dogru kullanmak adına bol keseden ahkam keserken kendi yazdıklarının dil kurallarını ne hale getirdigini gormeni istedim.kaale alırsın almazsın çok da umrumda değil.ama hakkaten yazılarındaki dil idam edilmene yeter

birkaç kez buraya makale bıraktım.haklısın cok degil.degmez.arada bir girip uc bes cevap karalamakla yetiniyorum haklısın.cok da umrumda diil.buraya yazı bırakmam eski bir alıskanlıktan kurtulamamamla alakalı bir sey.işim yok uzun uzun dusunup vakit ayırıp buraya makale bırakacagım.ayak ustu yazdıgım yazılarla idare ediyorum burda.yeterince katillik ediyorum vaktimin canına kıymak adına.anlatabildim mi?

yazdıklarmın hemen hepsinde iman esası uzerinde durdum.imanın ozunu anladıgım sekilde aktarmaya calıstım.cunku problem sadece burda.islam inancının temelinde olan tevhid inanının nasıl sekillenmesi gerektigini diaktik olmayacak sekilde hayatın içerisinde yansıtabileck bir anlamda aktarmaya calıstım.peygamberin ne işe yaradıgı islamın ne işe yaradıgı ve ne yapmaya calıstıgı konusunda en temel kaideleri anlatmaya ugrastım.mesela peygambere iman ve bunun anlamı.bunu anlamayan islamı anlayamaz.derdim bu.

ayrıca sürekli vurgulamaya calıstıgım sey ""SİZİN DÜŞÜNCE SİSTEMATİGİNİZ,,DÜŞÜNME VE TARTISMA SEKLİNİZLE SİZİN ÜŞÜNELERİNİZE VARILIR""dı.sizin gibi düşünmüyorum.sizin kullandıgınız aklı kullanma yontemlerini de reddedyorum.zaten hata orda.tartısma seklinizide kabul etmiyorum.unku farkında diilsiniz.hepsi sahtekarca.kişinin kendisini ve karsısındakini kandırasına donuk laf salatası uretme TEKNİKLERİNDEN İBARET.hepsi bir yıgın demogoji.yalan zırva.teknikleriniz ve soyledileriniz.soyledikleriniz zaten bu yuzden bu teknikler tartısma ve dusunme sekilleri yuzunden zırvadan oteye gitmiyor.sozunu almıs oldugun voltaire denen gercek için de aynı seyleri soylemeden edemeyecegim.adam neredeyse sıfırken cocuklugundan itibaren ettigi yalakalılar neticesinde oldugunde bilmem kaç odalı yetmiş kusur hizmetcili bir konaga ve bilmem ne kadar bir birikime sahip olmasını bilmişti.yane nabza gore serbet vermesini ii bilen biriydi.tam bir sahtekardı.

hasılı kelam bahsini ettigin tartısam uslubundan demokrasi saklabanlıgına kadar hersey bir sahtekarlıkla orulu galvani.ve ben bunu yutmayan CİNS lerdenim.demokrasinin metroplou kontrol etmek ve savası metroplden uzak tutmak amacıyla dayatılan kısırlastırma ve gtume amaclı dusunce ve kontrol mekanizmaları butunu olduunda diretiyorum.bu konu hakkındada defalarca tartıstık.bir ere varıldı mı?bir yere varılması stenmiyr zaten aksine bir yere varılmaması bir yerlerde deli gibi dolanıp durulması isteniyor..demokrasi sayesinde idealizm torpulenip herkesin yuvarlak tırpanlanmıs snirleri alınmıs dusunce ve yasam standardizasyonuna boyun egmesi amaclanıyor.kimse istedigini elde edemiyor ama herkes bir seyler elde ediyor.ve bununla tatmin olması beklenior.her tarafa suni tatmin aracları pompalanıp insanların guya ozgurce yasamaları diledikleri gibi dusunup bunları uygulamaları salanıyor.halbuki kontrol mekanizmaları o kadar kuvvetli ki insanlaın e düşüneceklei yıllar onceden hesaplanıyor..

islamın mesele olması da burda.islam tum hesaplamaları devre dısı bırakıyor.kontrol edilemiyor.yuzyılları askın bir zamndan beri islam kendi kontrol mekanizmalarından yoksun ama hala kontrol edilemiyor.ve senin istediin sekilde reforme edilmesin onu acılmaa calısılıyor..unku böylelikle kontrol edilemeyen ve gudulemeyen hicbir sey kamayacak galvani.finans kapital kıyamete kadar mureffeh bir hayat surecek..vb vb

yane galvani ben yine aynı seyleri zırvaladım durdumama bunlar benim zırvalarım.senin söledlerinse senin zırvaların diil galvani.birilerinin ustaca yuklediyip prramladıkları bir yıgın kukla saklabanlıgı.ben sahtekar diilim.sen zırvalıyacaksın diye olurum gibi gerzekliği savunmam.demogoji nin hası..

yazılanları aynı nakarat diye asagılayıp hohoho demek de ayrı bir teknik.tartısma teknigi.guya.ahiret inanının gerceklii ve temeli hakkında tek kelime etmeden edemeden laf canbazlıgına soyunmak gercekten sahtekarlık.soylesene galvani sence ahret ne demek sana ne anlam ifade ediyor?her seyi Allaha meleklerine kğtaplarıne peygambelerine kadere ve AHİRET UNUNE iman dayanan bir dini Allahı kitabını peygambeini kendine ore uydurduunu varsaarsak ahretni nasıl algılıyorsun?kadere hiç girmcem.dierlerine bilimum seyler uydurdun hade.buna ne uyduruyon cok merak ettim.he inanmıosan senle neyi nasıl tartısayım galvani????(tahmin edebiliyorum ahret yorumunu da sonsuz sevi olan yaratıı guce sonsuza kadar katılmak ve onla birlikte hayatının devamında rol almak..sakın guldurme beni galvani)

gorusuruz galvani...

(yazıları hızlı yazdıgım için he halukarda yazı yanlısı cıkıyor.cafe klavyesi.tr de cafe klavyesi.kullananlar bilir.Allah kullananlara sabır versin)