Ben dürüst insanları severim Babur!
Hani insanda bir utanma, ar, edep ve saygı denilen kültür ve adap olur! Bunlar senin içinde bulunduğun küçücük dünya ile ne ilintili, nede bağlantılı Babur.
Adın Lala olmamasına rağmen fırladın...
Senin yazılarından hiç bir zevk almıyorum, nedeni bütün yazılarının içeriği yalnızca içi boş koskocaman propaganda, ben sevmiyorum propagandist yazıları ve kişilikleri.
Çünkü bütün hizmet ettiği tek bir şey var DEMAGOJİ..
Bütün ideolojiler ve propagandalar geçicidir...
Ne demagoglardan, ne propagandacılardan, nede sürekli aynı şeyleri zırvalayanlardan, içinde tek bir ifade, ide, yapıcı bir dönüşümü olmayan, sayfalarca bomboş karalanmış, bin bir yanlışlıklar ile dopdolu olan konulardan oluşmuş, içinde ışıldayan bir yazı ruhu bile olmayan kelimelerden hoşlanmıyorum. Seni düzeltmek ve düzenlemek benim sorunum değil bu durum senin kendinin sorunun Babur.
O kullandığın rumuz ismini bile nereden geldiğini ben öğretmiştim sana, bilmem hatırlarmısın.
Senin sorunların çok fazla, şurada iki satır yazı bile yazmasak, oturup bir makale bile yazamayacaksın, bu güne kadarda hiç bir makale yazmadın, yalnızca yazılanlara müdahale ettin. Hani ettiklerinin içinde oluşturmaya çalıştığın bir şeyler bulunsa yine eyvallah.
Lakin bir insan kendi beyniyle, düşünce metodu ile, bilgi dağarcığı ile bu kadar karışıklığın içinde olursa, haliyle ortaya yukarıda saydıklarımın dışında başka bir meziyeti dökemez.
Emin ol bu meziyetlerin seni hiç bir zaman geliştirmez, ve benim yaptığım gibi ezberlenmiş olan kelimeleri okumak için tekrardan bir zahmete katlanmamak için atlayarak okunur.
Hırçın, saldırgan, ithamcı ve hakkımda idam fermanı bile verebilecek kadar küçüldüğünü görmek dahada üzücü.
Her neyse sen daha bir birey olamamışsın, demokrasinin evrensel özgürlüğünden henüz bir şey anlayamadığın için, düşünceye düşmansın. Senin ben bir birey olarak dindar olduğunu da düşünmüyorum. Sen dini politik malzeme olarak kullanıyorsun, sevgili Tanrıya da dürüst değilsin.
Fakat bu savunmaya çalıştığın dengesizlikler, kopukluklar ve büyük meraklar belki ilerde seni bile değiştirebilir, idamını istediğin şahısın yazılarını büyük bir özlem ve merak ile bekliyorsun.
Ben yalnızca bir felsefik düşüncenin kısa bir açılımını koydum, bir düşünüründür o cümle yazayım da unutma kuzey Hindistan Türkü.
< Ben senin düşündüklerini savunmuyorum, ama onları savunabilmen için yaşamımı seve, seve vermeye hazırım. >
İşte böyle Babur efendi...
|