Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.07.2006, 12:13
Benutzerbild von lala1
lala1 lala1 ist offline
Neuer Benutzer

Standard yine mi lala?

Merhaba roman,
veya hocam mi desem?

Fiilen dostca selamlarinizi karsiliyorum yalniz yazdiklariniz beni sasirtti, iceriginden olsun ve bunlarin hepsi sadec ve sadece lala icin olmasi. Hatta bunun icin yeni bir konu acmaniz? Diger arkadaslardan destek mi bekliyorsunuz yoksa bunu acik meydanda neden öyle sergilemeye önem verdiniz aceba?
Burada lala’nin agizinin payini vermek, uslubundan baslayarak, dil bilgisini ele alarak ve tabiki bu arada alayci bir sekilde „Yeni Neslin sitesindeki“ üyelerinede mesaj yollayip- ne dogru dürüst Türkce nede Almanca ya hakim olan, iki dil ve kültür arasinda gelip gecen göcebe neslin zavalliligini dile getirmeyi basardiniz….
Bu sizin zikrettiginiz Yeni Neslin sitesinde o kadar cok insan yaziyor, dogru yada yanlis, civik yada düzgün, hakaret dolu yada degil. Ama tabiki lala size krem tabakasini hatirlattigi icin hoslanmadiginiz bir sözcük ve bu yüzden toplam 3-4 yorumum dahi olsa göze batmasi malum, yaniliyorsam yüce affiniza siginiyorum.
Bunun altini cizmek istiyorum *peren* nikli arkadasin hic bir metnine dediginiz gibi yorumda bulunmadim, bu yüzden (yazdiginizi iktibas ediyorum): „…konunun icine ettin“ cümlesini anlamakta zorluk cekiyorum.
Su dogru: asagdaki sayfalarin birinde cogu arkadaslarin karsilikli olan duyarsizligini dile getirdim, herkez burada birer Allah savuncusu kesiliyor ve Islam hakkinda bilincli yada bilincsiz bir takim sacmaliklar yaziyor.
Herkez istedigini yazmakta özgür yalniz yazdiklari icin siddetli bir sekilde ve ahlak düzeylerini asarak tenkit edilmelerini kindim. Kisikliklerine kadar edilen hakaretler fuzuli ve kiricidir. Bu yoldan kimse kimsenin bahsettiginiz gibi: ufkunu enginlestirmez, anca anca argo ve küfür kelime haznesini basarili bir sekilde gelistirir. Peki sevgi saygi dostluk nerede kaldilar?

Bilmedigim konularda daima susmayi tercih etmisimdir ve burada gelip sözde bilgiyi kimseye satmamismdir. Burada kimseyele ne sidik yetisdirmeye niyetim var nede kendimi birileriyle kiyaslamayi.
Bana olan dostca uyariniza neden mecburiyet kildiginizi anlamiyorum, halbuki burada ben kimse kimseye yazmasin demedim, belki yazdigimi daha sihatli bir sekilde okursaniz yanlis okudgunuz anlarsiniz (Almancaniz var galiba, veya yazdiklarimi okuyup ve bunlari anlayacak kadar en azindan)
Benim savundugum hakaret etmeden bir yaklasim, tartisma olabilir, tartisma olmadan insanlar farkli bakis acisini göz önüne getiremez lakin bunlar belli ahlak cercevelerin icerisinde yer almasi mümkün olmyayan bir sey degildir.

Bu arada, 3üncü sinif psikoloji ortamlara tesebbüsümü ve dil kaynak ve arastirmaciligimin muhabbetini burada yapmayi gerek görmüyorum. Bende belli bir genel kültürüne sahibim.
Bana bu kadar vakit ayirip uzun uzun yazilariniz icin cok tesekkür ederim, vaktinizin su istimal olmayacagini bilakis iyi yatirim yaptiginizin zaninda olmniz sizin Lala’ya bu kadar ilgi göstermenize yol acmis olmali.

Dostaca yaklasiminiz ve egitici önerileriniz icin tesekkür ederim.

Not: Yatzi esnasinda Türkce karekterlerini eklemedim, basit bir aciklamasi var: vakit nakit.Evet, cok cirkin görünüyor yalniz Yeni Neslin sitesidne fazlasiyla vakit sarf ettim.
Sürc-ü lisanim icin simdiden özür dilerim.

Dostca saygilar