Aslan yine dört ayaginin üzerine düstü
Bilmem aranizda Kemal Sunalin Yesil Vadi Filmini izleyemeyen varmi. Hatirlayacagimiz gibi o filmde Sener Senin Yesil Vadi ícin verdigi komik mücadele ortaya konmakta.
Son Yillarda GS Baskani Saygideger Canaydinda benzer bir mücadele vermisti. Ama Özhan Baskan Yesil Vadi icin degil Seyran Tepe icin komik bir mücadele vermisti.
Bu gün karar verildi, devlete ait olan ASY´nin Yerine GS´ye Seyran Tepede Stad yeri verilecekmis ve Stadida TOKI (yani devlet) yaptiracak.
TOKI devlete ait ASY´yi yikip (cok ugrasmalarina gerek olmayacak) yerine Istanbula Sanatsal bir Zenginlik tasiyacak bir Proje yapacakmis. bu Proje kesinlikle alis veris Merkesi, Ishani veya Insanlarin yogun gidecegi bir Proje olmayacak, cünkü aksi taktirde Trafik sorunu olacakmis. GS´nin Yeni Stadi Bu Projeden gelecek kaarin bir kismindan karsilanacakmis. Kaarin geri kalan kismi ise GS ve TOKI tarafindan esit paylastirilacakmis.
Benim aklim almadi, ASY Yikilacak cok is olmasada bu yine kaba hesap ile 5 Milyon Dolar eder. ASY´nin yerine Sanatsal bir Proje yapilacak, buda kaba hesap ile 30 Milyon Dolar demek. Yesil Vadide pardon Seyran Tepede GS´ye yeni bir stat yapilacak buda Kaba hesap ile 30 Milyon Dolar eder.
Üc asagi bes yukari 65 Milyon Dolar Masraf yapilacakmis. Simdi soruyorum ASY´nin yerine nasil bir Sanatsal yapi yapilacakki, en az 65 Milyon Dolar getirisi olsun. Yok kardesim kisacasi devlet GS´ye yardim elini uzatiyor ve yine para hibe ediyor deyinde bari vatandaslarinizi enayi yerine koymayin.
Ben geri kafali birisi degilim, tabiki devletimizin Spora belirli katkilarda bulunmasi ve Kulüplerimizin yükünü hafifletmesi, sporumuzu güzelestirir. Ama Madem bu GS´ye yapiliyor diger Kulüplerimizede bu katkilar olmak zorundadir. Bunlar tabiki sadece Futbolda degil tüm branslarda yapilmali. Ülkemizde evine Ekmek bile götüremeyen uluslar arasi dereceler ve Madalyalar kazanmis sporcular dururken, böyle bir yardimin GS gibi büyük bir camiaya yapilmasi üzücü bir durumdur.
Fenerbahce Stadini kendi kaynaklari ile yapti ve devleten yardim dilemedi. Kendi yaptigi Stadin tapusu bile verilmedi. Iste aradaki fark, birisi kendi kaynaklari ile ayakta öbürü devlet kaynaklari ile ayakta.
|