gercektende utanc verici bir durum
her zaman dedigim gibi böyle seylerin rengi yoktur. kim yapar ise yapsin sporumuza balta vurmus olur, o yüzdende hep birlikte tepki koymaliyiz.
simdi gsye en az para cezasi, en fazla 2 mac seyircisiz ve para cezasi. ve dogal olarak 1 mac seyircisiz onama ve para cezasi verilecek. yani yapilani yaninda ceza hafif kalacak. bu sadece bizim ülkemizde olur. sakin yanlis anlasilmasin, ben böyle cezalari onaylamiyorum ama trübündekileri baska bir sekilde adam edemiyeceksen o zaman basacaksin cezayi.
simdi cesaretli ise federasyon ciksin gsye dört mac seyircisiz istanbul disi olmak üzere dis sahada, dört mac seyircili ve istanbulda olmak üzere dis sahada ceza versinde görelim bakalim o zaman bir daha böyle seyler kolay kolay olacakmi?
ama nerede öyle cesaret, bir mac seyircisiz oynama ve bir miktar para cezasi ile gecistirirler, bence öyle yapacaklarina hic ceza vermesinler daha iyi olur. cünkü madem ceza caydirici agirlikta degil, o zaman gsye zarar vermeye gerek yok. simdi diyeceksiniz ki agir bir ceza gsye saha cok zarar verir. dogru ama benim istedigim gsnin zarar görmesi degil, taraftarin ders almasi. bunlarda bir maclik ceza ile olmayacagina göre. hic olmazsa bosu bosuna gs zarar görmesin. eger zarar görecek ise hic olmaz sa bu zarar türk futbolundaki siddeti azalma ile futbolumuza geri dönsün. bilmem anlata bildimmi.
|