CEM ÖZDEMIR
hani su kasi gozu oynayan adam asiri zekadan mi baska bisey denmi bilinmiez. ben zeka kismina pek olasilik vermiyorum . sadece zeka fiskiriyormus goruntüsü vermeye calisan biri iste . adi turk ce ama kendisi pek turk dostu degil gerci cerkezim filan diyor ama cerkezlerin bu nasil cerkez diyesi geliyor. cemi on yil once siyaset meydani programin da gordugum de kupeli filan di bide abi adama bak ne kadar avrupali filan diye gecmisti kafam da sosyetik zengin piclerini konustugu bir turkceyi kibar turkce diye konusurken. ya demistim keske bizim kiler de boyle biraz modernlesse filan sonra alman kanallarinda izlemeye basladim . mukemmel almancasiyla zaten tek özelligide bu mukemmel alamanca konusmak,sarisin larin icinde kara bir koyun bu sefer ne kadar dogulu geldi bana o avrupali gittis yerine dogulu kara kafali , konulari tartisirken filan tam tipik bir dogulu iste , ya dedim bu adam biz turklerin televizyonun da niye bu kadar avrupali gorunuyor da bu alamanlarinkin de niye boyle farkli oluyor . ahh dedim sonra tabii yaa maskeler maskeler, televizyonlardaki fikrlerini hic duydunuz mu ermeni konusun da yada baska konularda bu kurtlar vadisi yada , adam gercekten nerden su almanlara yaranacagini cok iyi biliyor . biz turklerin derdi zaten biurda bizer yetiyor demi arkadaslar bu sorunlar cemi pek ilgilendirmiyor ama . o baska havalar da kisaca ben ce cem bos kafali biri biraz dikkatle inceleyin dediklerinden bilgizlik , konular uzerinde oylesine fikir yurutme yani estigi gibi sezeceksiniz aber adam raconu oturtmus karizma yapmis yaniii almanlarin gozunde iyi almanca konusan bir yabanci , turk , ausländer, biz de ise avrupali, insanhaklarini hersey den ustun tutan ,tam alman biri ,ama bana hic inandirici gelmiyorsun cem ozdemir.iki gun gecmeden su film uzerine oyle boktan yazmissin ki bu almanlar da seni iyi alman ca bilen truk asilli ausländer diye her yerde senden alinti yapmislar sanki cok dogru bisey ler soylemissin gibi biraksaydin da filmi yapanlar konussaydi onlar yorum yapsaydi ne amacla yaptiklarini , sen burda bizi temsil etmiyorsun ki sen git ermeni dostluklarini pekistir yunan dosluklarin pekistir ama lutfen bunu yaparken atalarinin kemiklerini sizlatmaa
|