ben bunu sirf fener yapiyor demedim
sadece fenerde böyle dedim bak daum feneri calistirdigindan beri hic iyi baslanmadi sezona ve devreye. mesela ilk sezon 0:3´lük yenilgi, ikinci ve ücüncü sezonda beraberlikler bunün tek nedeni var oda sezon önceleri yapilan yüklemeler.
diger takimlarda durum nasildir beli degil ikide bir teknik direktör degistirdiklerinden görünen bir istatistik yok.
gsde durum fenerin tersi sezona iyi basladilar ve 10. haftadan sonra puan kayiplari cogaldi nedense ve bu devrede de ayni olacak cünkü bizim ülkede kadrolar dar alternativler az o yüzden formsuz veya yorgun futbolcular oynuyor böyle dönemlerde, avrupada bu degisik takima sezon basi genelikle cok yükleme yapilmaz ve iyi bir baslangic olur sonraformdan düsen futbolcularin yerine onlardan asagi olmayan alternativleri oynar ve vaziyet kurtarilir o yüzdende takimlar genelde sezon boyunca "genellikle" ayni düzeyde gider. tabiki herseyde oldugu gibi bununda istisnalari vardir.
hangi teknikdirektörlerin yönteminin dogru veya yanlis oldugu tarisilabilir. bir tarafta takim asiri yüklenmeden dolayi sezona kötü giriyor ve sonra form grafigi yükseliyor. buna taraftarin tepkisi pozitif ise takim toparlanim yükseliyor, eger taraftar kötü tepki verirlerse o zamanda takimda psychologisch bir cöküs basliyor ve toparlanamiyor.
diger yandanda takim iyi sezona iyi giriyor ve sora bazi futbolcularda düsme basliyor eger iyi alternativlerin varsa takim etkilenmiyor ve aynen yoluna devam ediyor, elindeki yedekler aslarin cok altinda ise o zaman performansi düsük futbolcular ile oynuyorsun veya cok kalitesiz yedekleri oynatiyorsun performansi düsen bazi futbolcularin yerine ve sonrada puan kayiplari cogaliyor.
|