Bu Tesbitler Dorumu?
ALMAN PROFESÖR NAUMARK´IN İTİRAFLARI
İstanbul Üniversitesi´nde öğretim üyesi Alman asıllı Prof. Naumark ile bir kısım talebesi Boğaziçi´nde geziye çıkarlar. Talebelerden biri Prof. Naumark´a şu soruyu sorar:
-Avrupalı bizi neden sevmez? Prof. Naumark şu cevabı verir:
-Çok samimi olarak itiraf edeyim ki, Avrupalı Türkleri sevmez ve sevmesi de mümkün değildir. Asırlardır kilisenin Türk ve İslam düşmanlığı Hıristiyanların hücrelerine sinmiştir. Sebeplerine gelince:
-. Müslüman olduğunuz için sevmez.Ama faraza laik şöyle dursun, Hıristiyan olsanız da size düşman olarak bakmaya devam eder.
-. Sizler farkında değilsiniz ama, onlar şu gerçeğin farkındadırlar: Tarihten Türk çıkarılırsa tarih kalmaz. Osmanlı arşivi tam olarak ortaya çıkarsa, bu günkü tarihlerin tekrar yazılması gerekir.
-. En az 400 yıl Avrupa´da sırtımızda ve ensemizde at koşturdunuz.
-. Selçuklular Anadolu´yu Osmalılar ise Orta Avrupa ve Balkanları Haçlı ordusuna mezar ettiler.
-. Sizi silahları ile yenemeyenler, sizleri kendilerine benzeterek hakimiyet sağladılar.
-. Selçuklu ve bilhassa Osmanlı, İslamiyet uğruna her şeyini feda etmeseydi, İslamiyet bugün belki sadece Hicaz´da varlığını devam ettirirdi. Kaldı ki Vehhabiliği kuranlar da, İngiliz Dominyon Bakanlığı´nın adamlarıdır. Batı her yerde İslamiyet´i, sapık inançlara kanalize etti. Ama Osmanlı, Asr-ı Saadet´i devam ettirdi.
-. Kilise size kin kusmaktadır. Ve sebepleri yukarıdadır.
9. Ben Türkiye´ye geldiğimde 2 üniversiteniz vardı, şimdi 19 üniversite var.(O tarihte öyle idi şimdi ise çok daha fazla)
-. Sizler, gerçek hüvviyetinize döndüğünüz an Avrupa´nın refahı ve medeniyeti yıkılır.
-. Yine sizler, Avrupa´nın tarihi düşmanısınız ve daima düşman olarak kalacaksınız.
-alinti-
BANA GÖRE COGU DOGRU!
|