Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 15.01.2006, 02:16
Benutzerbild von cagdass
cagdass cagdass ist offline
Neuer Benutzer

Standard W.shekespeare belkide cok hakli...

"eleştirmekten daha kolay bir şey yoktur çünkü ne yetenek ister ne de zeka..." evet evet aynen böyle diyor w.shekespeare. bende önce inanamadim. kimbilir belkide hakli, baksaniza durum ve vaziyetler onu gösteriyor!

su bir gercek; biri cikip bizim düsüncemizin tersini söylede mi, onun dogru söyleyip söylemedigine degil, yalnizca kendi düsüncemizi savunmaya bakariz. ve de bakiyoruz. evet bu bir gercek galiba! tartismalarin uzamasida sanirsam bu etkenden, bu faktördden dolayi icap ediyor!

malesef, kendisi gibi düsünmeyenlerin düsüncelerine saygi göstermemek, sanirsam dogrudan dogruya, düsünceye saygi göstermemek olsa gerek! galiba bu durumlar insan oglunun-kizinin icindeki en yabanil en vahsi hayvanlardan bir tanesi.

ama söyle bir durum da yok degil, tartismak kelimesinin sözcük anlami, simdi yeni bakdim, acin sizde bakin, sözlükde aynen söyle geciyor.
1. birbirine karsit düsünceleri karsilikli savunma
2. agiz kavgasi, münakasa
3. bir sorun üzerine sözle veya yazili olarak karsilikli, bazen de sertce savunma

sanirsam tüm bu pek hos olmayan vaziyetler su "tartisma" kelimesinin sözlükdeki anlamindan kaynaklaniyor gibi geliyor bana... belkide sadece bana öyle geliyordur.

ben ne diyecektim, hm sunu diyecektim; elestiri sanattir. cok emek isteyen, güc bir sanat!

sanatsiz ve sanatcilarsiz kalmamamiz dilegimle...

cagdas/fraankfurt am main