Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 11.01.2006, 16:39
Benutzerbild von cagdass
cagdass cagdass ist offline
Neuer Benutzer

Standard GODO´YU BEKLERKEN_WARTEN AUF GODOT!

hayirdir ne is böyle sizdemi insanlardan bir sekilde muzdaripsiniz? senin bahsettigin o cesaret inan bana herkesde var. ama önemli olan sadece insanin tüm cesaretini kusanip kendisini elestirmesi degil, ayni zamanda da kendisinde elestirdigi noktalari tedavi etmesidir, ya da tedavi etmesini bir sekilde bilmesi gerektigidir. ve tedivi etmek bazen kisilerin tek basina üstesinden gelecegi bir durum degildir! burda topluma, yani toplumda daha önce kendilerinde otokritik görevini üstlenmis kisilere büyük görev düser. evet evet herkes kendisini elestirir! burda bir sorun yok! önemli olan dedigim gibi o kisinin kendisini bir sekilde tedavi etmesi, ya da ettirmesi isidir. tamam kisiligi karekteri oturmamis kisilerle muhatap olma! bu senin bilecegin bir isdir. eger sen baskasinin da kendisini tedavi etmesine yardimci olamiyorsan, o zaman senin kendinde yaptigin otokritiklerin ne önemi olur ki!!! unutma, toplumun otokritik beni, kisilerin otokritik benleri toplami kadardir! ve diger kisiler olmadan pek az insan kendisini, kendi basina tedavi edebilir!! o yüzden ben vakit harcamayacagim gibi saplantilara düsmemen toplumun otokitik beni toplamina yarar-fayda verir, tabiki kisiliginde, toplumlara duyarli olmak yatiyorsa! aksi takdirde senin yapmis oldugun sadece marjinal bir kacis olur. tabiki genede senin bilecegin isdir, kiminle muhatap olup olmayacagina karar vermek dogru senin bilecegin isdir! canin nasil istiyorsa öyle yap... ha ayrica yazinin sonuna " BEN" böyle bir sey eklemissin, bu zaten senin ne kadar ciddi olup olmadiginin bir göstergesidir!
sana iyi beklemeler...

cagdas/frankfurt am main