Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 07.01.2006, 16:41
Benutzerbild von cagdass
cagdass cagdass ist offline
Neuer Benutzer

Standard katagorize olin bakim

aslinda elestiri gelismenin ve bilimin dayanagidir, elestiriden korkulmasi yerine, tam tersine elestiriden yararlanilmasi gerekir. elestirel düsünme sadece olgulari ya da bulgulari red etmek degil ayni zamanda mevcut bilgiyi dogru algilamayi ve alternatif bilginin olusmasini da beraberinde getirir. tutarli kisi elestiri ve öz elestiriye acik olmalidir.
öylese dikkat!
bir yerlerde okumusdum galiba bir sinema edebiyat dergisinde, simdi pek hatirlamiyorum ama galiba söyle diyordu; toplumun otokritik beni, kisilerin otokritik benleri toplami kadardir ya da toplamidir! iste mevzu burda arkadaslar. önce kendimizde otokritik yapacagiz, sonrada kritiklere acik olacagiz, kritikleri ciddiye alacagiz ve en sonundada kritik yapma hakkimizi sapina kadar kullanacagiz! bilgisayarimizin üzerine titreriz, devamli güncellemeye kalkariz. neden? cünkü güvenlik aciklarina karsi yama indirecegiz ya. oysa is kendimize gelince; yani kendimizi elestirmeye, otokritik yapmaya ve yani kisiliklerimizdeki güvenlik aciklarini bulup yapa yapmaya sira gelince TISSSSSS. böylece güdük ve düdük kalir sahsiyetimiz. gelisememis, hemen öfkelenen, sabirsiz uyuz insanciklar oluruz. arkadaslar kritik ve otokritik, hem güzel kelime hem de güzel eylemdir!!!!
bakin cin astrolojisini bilir misiniz? cin astrolojisinde ki otokritik mekanizmasini hic calistiramayan EJDERHA insani, kendi mükemmelliyetine dogustan inanmistir.ancak kendisi yanlislara ve hatalara karsi ayni esnekligi göstermekde zorlanir. affetmesi ve unutmasi oldukca zordur!! cok yazik ejderha insanina!
evet arkadaslar kritik ve onun daha güzeli olan otokritik önemli ve gereklidir.ancak kuru kuruya yapilan otokritigin ve kritiklerin ne bir kimseye ne de bir topluma yararri olmayacagi gibi tam tersine demoralizasyon etkisiyle, kisileri ve toplumlari oldugundan geriye cekme olasiligi yüksektir. ASIL IHTIYAC DUYULAN SEY, OBJEKTIK KRITIK VE OTOKRITIKLERIN YANINDA MANTIKLI ALTERNATIF CÖZÜMLER SUNMAK VE DE, EDEP ORTAMINDAN CIKIP KISILERI ÜZÜP, BIR SAVAS YA DA MÜCADELE MALZEMESI YAPIP DA KENDI ARAMIZDA GRUPLASMALARA YOL ACMAMAKTIR