Kötü giden evlilik nasıl kurtarılır?
Kardesim ilk önce godru bir evlilik yapmak lazim. Ne dedigini bilen zati muhteremin biri diyor ki:"Evlilikte mutluluk senin dogru kisiyi bulman kadar senin dogru kisi olmani gerektirir."
ilk önce dogru kisi seçilmeli evlenirken; bununda -özellikle günümüzde- ne kadar zor oldugunu söylemeye gerek yok. ben 30 yasima gircem hala bulamadim

) Herhangi , siradan biri ile evlenip pisman olmaktansa bekar kalmayi tercih ederim; böyle mutluluk biraz eksik kaliyor ama olsun...
Endişe ve planlarınızı paylaşmak, kırgınlıklarınızı ve işte neler olduğunu anlatmak evliliğinizi daha kuvvetli hale getirir.
ilk önce esler birbirini iyi tanimali ve taraflar da karsisindakinin kendisini tanimasina yardim etmeli. Yani konusmak knusmak gene konusmak çogu proplemleri ve kirginliklari ortadan kaldirir.
insan evlendikten sonra esini asiri dercede degistirmeye çalismamali. bazi küçük yanlis davranislari varsa bunu onu kirmadan düzeltmeye çalisin ama "onun o olma" özelligini yitirecek sekilde degistirmeye kalkmayin. Onda birsey bulmussunuzdur ki sevmis ve evlenmissinizdir.
Dünyanin hiçbir ülkesinde anne-babalar bizim ülkemizdeki kadar fedakar degildirler. Hayatin en büyük servetinin evdeki huzur oldugunu söylüyorlar. Her iflasin bir dönüsünün mutlaka oldugunu ama iflas etmis bir ailenin dönüsünün olmadigini söylüyorlar.
Bazilari hala çocugun karninin doyurulmasi ile ona karsi sorumlulugun bittigini düsünüyorlar. Çocuklarin sevgiye ve egitime ihtiyaçlari var. Ve onlara en güzel ögretme sekli de -Japonlarin yaptigi gibi- bizzat yasayarak ögretmek yani ona canli bir örnek olmak. Anne-babalar çocuklarinin yaninda asla tartismamali ve kavga etmemeliler. Eger anne-baba zor duruma düstügü zaman yalan söylüyorsa çocuk da ilerde ayni yola basvuracaktir. Çocuklarinizi basarilarindan dolayi ödüllendirin; genelde basarisiz oldugunda cezalandirma taraftari oluyoruz ve cezalandirilan çocuklar hayatta daha çok basarisiz oluyorlar.