insan sürekli birseylerden "süphe"..
..duyarak yasayamaz. Birgün mutlaka zincirlerini kirdiracak birisi cikar herkesin karsisina..Hepimiz insaniz ve birbirimize gereksinimiz var. Tabii kötü insanlarda yok degil, heleki bu sanalda..oo her türlüsü var.. ama güvenmek icin "zaman" lazim.. Benim bu sanal alemde "gercek" dost diyebilecegim pek az insan cikmistir. Bir iki tane. Zaman zaman yalnis insanlarada güvenmedim degil..ilk takildigim zamanlar hayal kirkligina ugramistim dogrusunu isterseniz. (fakat bu hayal kirikligi gercek hayata yansimadi, sanaldaydi ve sanalda kaldi-cok sükür). Sanal alemdeki hayal kirikligida nasil olur demeyin, oluyor.diyelimki "arkadas" bildiginiz biriyle yazisiyorsunuz ve o gün geliyor o yazdiklarinizin hepsini foruma kopyaliyor sanki uluslar arasi bir suc temsil edermis gibi yazdiklarin :-) Halbuki kimi ne ilgilendirir degilmi? Ama yok bizim türkler dedikoduyu sevdigi icin "aa demek öyle" deyip, birde binbirtülü sey kataraktan üzerine olayi dallandirip budaklandirmayi severler. Dedikodu yaygin bir bos-zaman-gecirme-metodu oldugu icin bizlerde, sanalda dahi olsa cazip geliyor. uzun lafin kisasi, iyiside var kötüsüde var. Insanin sanali gercegi olmaz, hepimiz gercegiz akat gercegi yalana cevirmek isteyenler sanal alemin yarattigi rahatligi/anonimligi baska insanlarin zararina kullanmak isteyenlerdir.
|