21/11/05 tarihli "Aci durum" makalem
Son makaleme cevaben acik acik olmazsa dahi, kapali bir sekilde irkcilik ile itham eden arkadasa bu makalemi okumasini rica etmistim.
Bu makale yukarida belirttigim tarihte "Aktuelle Foren"-"Frankreich-Krawalle" forumunda yayinlamistir.
Arkadasin isini kolaylastirmak icin bu makaleyi buraya koydum.
21/11/05
Aci durum
Maalesef bir cok aci durum olustu.
Insanlarin ölmesi, aci bir durumdur.
Cenaze, cenazelikten cikip, terör örgütü mitingine dönüsmesi, aci bir durumdur.
Güvenlik görevlileri karada degil, sadece havada kendilerine gösterebilmeleri, aci bir durumdur.
Gurur ile tasidigim T.C. kimligini cenazede havaya tutup, "biz bu kimlikleri istemiyoruz" diyenlerin olmasi, aci bir durumdur.
Ugrunda gözümüzü kirpmadan ölüme gittigimiz bayragimizin yakilmasi, aci bir durumdur.
Kendimden cok sevdigim yurttaslarim, terör örgütünü destekleyerek, bu sevginin karsiliksiz oldugunu göstermeleri, aci bir durumdur.
Saymakla bitmez aci durumlar, ancak belki de en aci vereni, kardeslerin, kardesleri kardes kabul etmemeleri, iste o gercekten aci bir durumdur.
Gelelim RTE"ye. Zaten bunlarin tek ve yegane sorumlusu RTE"dir. 1999 sonrasi olusan o huzur ve baris ortamini bu arkadas baltaladi. 1999 sonrasi devlet bölge insanini terör illetinin elinden kurtarmisti. Artik bölge insani özgürdü, huzurluydu ve iyi bir gelecegi icin ulusunun diger fertleriyle beraber cabaliyordu.
Ancak sonra RTE geldi ve bu ortami bes dakika icinde bozdu. RTE beceriksizligi ve patavatsizligi ile terör örgütünün yeniden güclenmesine ortam yaratti ve bölge insanini yeniden terör örgütünün kucagina itti. Bugün bölge insani yeniden terör örgütünün kiskacinda. Hepimizin görevi bölge insanini bu illetten kurtarmak ve tüm ulusumuza hak ettigi medeniyet seviyesine cikarmaktir.
Bir de ortaya atilan iddialara gelelim. Gercekten bir cetenin bu isin icinde olup olmadigini bilmiyorum, bunu zaman gösterecek. Bildigim tek sey vardir, o da, eger gercekten bir cete söz konusu ise, bundan sorumlu yine RTE ve hükümettir, cünkü yanlis siyaseti devleti zaaf"a düsürdü. Bu zaaftan kendine görev cikaran birileri elbette cikacaktir (orjinal metinde olacaktir yaziyor, ancak cikacaktir daha dogru ve bundan dolayi bugün degistirildi). Eger RTE ulusal cikarlarimiz dogrultusunda bir siyaset gelistirmis olsaydi, bugün bunlari konusmayacaktik. Bugün, omuzomuza ülkemizin gelismesi icin calisacaktik.
Anadolu topraginin ekmegini yemis her insan, topragini ve bu topraklar üzerinde yasayan, kader birligi yaptigi ulusunu sever, cünkü insanlarim merttir, yüreklidir, sevecendir ve en önemlisi kardestir.
Ben kardesimi teröristlere teslim etmem, teröre teslim olmam ve kardesimin hata yapmasina izin vermem.
|