Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 23.10.2005, 23:40
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Nihayet bu forum sayfası kişiliğini ve

olması gereken konumunu bulmaya başladı.

Yeter ki fikirler ortaya sunulurken kişiler adlandırılmasınlar.

Burada tatışılan ve tartışılması gereken yalnızca bilgi ve bilgisizlik olmalı, kişiler değil.

Hem yetersiz olan bilgi dağarcığını, hem ön yargıları yok edebilmeyi, hem insani sevgiyi ve dostluğu yalnızca bilgilerin çok yönlü olduklarını bildiğimiz an oluşturabileceğimizi bilmek zorundayız.

Bir günde elli kelime yazarak bol, bol sayfalar atlamaktansa, şu an olduğu gibi bir tek sayfanın bile ne kadar büyük olabileceğini, içinde sonsuz bilgileri taşıyabileceğini görebilmek, bilebilmek gerekir.

Perenin vermiş olduğu kiprit kutusu örneklemesinde olduğu gibi.

Ağırlığı olmayan tek bir gücün ben bilgi olduğunu düşünmekteyim insan canlısında.

Ama bu öyle bir güç ki o kadar bir gizemli bir ağırlığı var ki onu tartabilecek bir aygıt yok, insanların tartabildikleri, daha doğusu ölçebildikleri ZEKA dır, ama bilgi değildir, beli bunu bir gün insanlık başarabilecektir, sanıyrum bunun da yönetemi düşüncenin hızını ölçebilmek ile başlayacak.

İnsan öz olarak başlı başına bir mucizedir.

Ben bu sayfalarda yazan ve düşünen, bir tek sayfaya bu kadar çok güzellikleri sığdırabilen tüm insanları seviyorum, iyi ki varsınız diyorum.

Huzur dolu görüş alışverişleri dileklerim ile...