Insan mucizeleri?
Alpi anladigim kadariyla Kurandan süphen olmamasi icin kendi kendini Kuranda sakli muciziler vardir dümenine geliyorsun. 19 cularda senin mucizelerin saglamasi. Ben ne tevrat ne eski mitolojiler hakkinda derin bilgi sahibi degilim, sana sadece "mucize" konusunda bir kac bilgi aktaracagim. Ben dünyadaki dinlerin Allahdan olamayacagi düsüncesine sahibim. Kanimca musa tevratindan zeburdan izler vardir mutlak, incilde tevrattan izler ve kuranda hepsinden izler vardir. Simdi diyeceksinki eee hepsi Allahdan elbette hepsi icerik olarak ayni sadece diger ücünü insanlar degistirmis, kuran ayni kalmis. Böyle düsünenlere insanlarin din olmadanda yaptiklarindan örnekler sunacagim. Amacim senin "oha Kuranda bu da geciyor, 1500 yil önce arap muhammet bunu nerden bilsin" mantigina karsin birak 1500 yil önceyi milattan cok önce zamanlardan örnekler verecegim.
Bunun haricinde yine eski sorularimi tekrarliyorum: nedense Kuran hep bulunmus kesfedilmi seyleri saklamis icinde. Yani bir yok gösterici degilde saklayici. Icinde var arayin bulun gibi. Hani isik hizi? Hani nano technologie? Bunun gibi yeni yeni üzerinde durdugumuz konular. Cevabin su sekilde olacaktir: ilk önce insanlar bir bulsun Kurandan ona kulp takilacak bir ayet kesin bulunacakdir! Hele birde farkli tercüme olayi yokmu, eger Kuranda o sekilde gecmiyorsa bile "ama aslinda Muhammet öyle degil böyle demistir" yalani ile siyiririm bile diyorlardir.
Gecen bir yazinda arastiridigini, gercek Islami aradigini yazmissin, böyle lastik gibi uzayan bir tercümeye dayali Kitapda bulamayacagin kesin:
Piramitlerden bir kac kücük! Bilgi. Bunun gibi daha bir cok gizem iclerinde saklidir (yazilari parca parca buraya yaziyorum, cok uzun olmasini istemiyorum)...
|