Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 20.10.2005, 19:51
Benutzerbild von peren
peren peren ist offline
Neuer Benutzer

Standard Islamda Kadin erkek esitligi

Degerli Alp bana yazmis oldugun cevaba karsilik yeni bir makale yaziyorum, aslinda assagiya bir kez yazdim, yalniz gözünden kacabilir düsüncesi ile tekrar buraya yazmak ihtiyaci hissettim. Benim icin önemli bir konu:
Bir degil bir kac ayeti misal vermistim. Bütün Kurani burayi kopyelemek istemiyorum. Bir kac ricam olacak degerli düsünür ve Kuran bilirkisimiz yüce Apl001:
Burada bir tane Nisa 34 degil bir kac sureyi örnek olarak gösteriyorum, lütfen bir sureyi aciklayip digerlerini "S" gecme.
Bana farkli tercümelerle geliyorsun, bende sana belki yardimci olurda sürekli tercümeler üzerine tartismak zorunda kalmayalim diye Harun Yahya nin tercümelerin buraya ekledim (Harun bey bir islam alimidir bir coklari icin). Yok O"nuda begenmedim dersen baska büyük Islam düsünürlerinden tercümeler arayacagiz, elbet bir gün senide benide mutlu edecek ortak payda da bulustugumuz bir tercüme bulunur, EVRENSELLIK budur zaten:-)
Sayet Kuran evrensel ise her kesin farkli yorumuna birakilmamali. Zaten asil can alici konu budur. Senin de bahsettigin gibi bir sürü alim, hoca vs. cözememis, normal ölümlü disardaki cahil insan bunu nasil cözecek? Hani nerde Kuranin evrensel olusu? Herkes, her daim, her alanda ve her zamanda ayni seyi anlamalidir degilmi? Yoksa Kuran herkesin yorumuna acikmidir? Bu benim mantigima yatti, zaten arapcayi kimse bilmiyor.
Bir kere evrensel bir kitabin arapcada ve sadece ama sadece arapcada yazilmasi bir hatadir. Evrensellik burda bitiyor (yada sizin degiminizle farkli bir boyut aliyor, bunada yakistiracagin anlamli! bir kelime oyunun vardir, bekliyorum). Sonra iki kisi bunun üzerine tartisacagi sirada: yok efendim o kelimenin tercümesi sudur, bu kelimenin tercümesi böyledir.
KURAN EVRENSEL!
bütün kanitlar insan aklina yatkin:-)
und daraus resultiert: die erde ist eine scheibe:-)
Neyse tekrar konuya dönüyorum:
1. NISA 34
Benim verdigim örnek: Allah"ın insanlardan bir kısmını diğerlerine üstün kılması sebebiyle ve mallarından harcama yaptıkları için erkekler kadınların yöneticisi ve koruyucusudur. Onun için sâliha kadınlar itaatkârdır. Allah"ın kendilerini korumasına karşılık gizliyi (kimse görmese de namuslarını) koruyucudurlar. Baş kaldırmasından endişe ettiğiniz kadınlara öğüt verin, onları yataklarda yalnız bırakın ve (bunlarla yola gelmezlerse) dövün. Eğer size itaat ederlerse artık onların aleyhine başka bir yol aramayın; çünkü Allah yücedir, büyüktür.(Nisa/34)
Harun Yahya"dan Nisa 34: Allah’ın, bazısını bazısına üstün kılması ve onların kendi mallarından harcaması nedeniyle erkekler, kadınlar üzerinde ‘sorumlu gözeticidir.’ Saliha kadınlar, gönülden (Allah’a), itaat edenler, Allah nasıl koruduysa görünmeyeni koruyanlardır. Nüşuzundan korktuğunuz kadınlara (önce) öğüt verin, (sonra onları) yataklarda yalnız bırakın, (bu da yetmezse hafifçe) vurun. Size itaat ederlerse aleyhlerinde bir yol aramayın. Doğrusu Allah yücedir, büyüktür. (Nisa Suresi, 34)
2. BAKARA 228
"Erkeklerin kadınlar üzerindeki hakları gibi, kadınların da erkekler üzerinda belli hakları vardır.Ancak erkekler, kadınlara göre bir derece üstünlüğe sahiptirler." (Bakara/228)
Harun Yahyadan: Boşanmış kadınlar kendi kendilerine üç ‘ay hali ve temizlenme süresi’ beklerler. Eğer Allah’a ve ahiret gününe inanıyorlarsa Allah’ın rahimlerinde yarattığını saklamaları onlara helal olmaz. Kocaları, bu süre içinde barışmak isterlerse, onları geri almada (başkalarından) daha çok hak sahibidirler. Onların lehine de, aleyhlerindeki maruf hakka denk bir hak vardır. Yalnız erkekler için onlar üzerinde bir derece var. Allah Aziz’dir. Hakim’dir. (Bakara Suresi, 228)
Perenden bir cümle: (Erkeklerin kadınlardan üstün olduğunu kesinlikle belirten bir ayet...)
3. NISA 3
Eğer (kendileriyle evlendiğiniz takdir de) yetimlerin haklarına riayet edememekten korkarsanız beğendiğiniz (veya size helâl olan) kadınlardan ikişer, üçer, dörder alın. Haksızlık yapmaktan korkarsanız bir tane alın; yahut da sahip olduğunuz (cariyeler) ile yetinin. Bu, adaletten ayrılmamanız için en uygun olanıdır.(Nisa/3)
Harun Yahya aciklamasi: Yetimlere mallarını verin ve murdar olanla temiz olanı değiştirmeyin. Onların mallarını mallarınıza katarak yemeyin. Çünkü bu, büyük bir suçtur. Eğer yetim (kız)lar konusunda adaleti yerine getiremeyeceğinizden korkarsanız, bu durumda, (onlarla değil) size helal olan (başka) kadınlardan ikişer, üçer, dörder olmak üzere nikahlayın. Şayet adaleti sağlayamayacağınızdan korkarsanız, o zaman bir (eş) ya da sağ ellerinizin malik olduğu (cariye) ile (yetinin). Bu sapmamanıza daha yakındır. (Nisa Suresi, 2-3)