Bu söylediklerini yaptigini sanmiyorum
Ben dinsizim, dünyadaki hic bir dine inanmiyorum. Inanci kaybetmeye Tevrati, incili ve kurani okuyup icindeki paralleleri ve ayni zamanda inkonsistenzleri kesfederek basladim. Sonra derinlesti merakim, okudukca, arastirdikca dinlerin insan sacmasindan baska bir sey olamayacagini fark ettim. Bir Kainati yaratani düsünün, bir insanin biyolojik yapisini, bir dünyaya bakim, bir sürü mucize. birde Allah tarafindan gönderilmistir denen kitaplara bakin:-) Hic biri amacina ulasamamis. Bir yanda islam insan öldürmeyeceksin, kardesce yasayacaksin vs. derken diger bir yandan zamanin en güclü terör örgürü el kaida müslüman bir örgüttür ve coluk cocuk ne varsa götürüyor. Bir de kurana dayaniyor temeli:-) Kuran evrenselse ve en cahilinden en zekisine sunulmussa herkes ayni seyi anlamali ve öyle davranmali. yarisi öldürürken, yarisi haram yerken diger yarisi kaziklamakda. Peki bunlar kurani yanlis anlayip, yanlis yasiyorsa bunun temeli sebebi nedir? Hani kuranin evrenselligi? Olmadi, olmuyor, olamayacak.
Tabii enerji gerektiriyor bu gibi sorular, kuskular düsünceler, zaman, sabir ve güc. Cünkü Kuran/Islam insana Kuranin Allahdan olmadigi konusunda en ufak bir süpheyi dahi yasakliyor. Bu yasaga ragmen kritik okumak ve cogunlugun gitti cahil ve saf yolu secmeyip arastirmaya baslamak, digerlerinden arinmak bir cogu icin kolay degil. Zor olani secin, arastirin, kritige acik olun. Dogru yolu bulacaginiza eminim.
Saygilar
|