türkce yazmissin bende türkce cevap vermeye calisacam...artik kusuruma bakmazsin kelimeleri hafif farkli kulandigim zaman...
mutluluk insanin elinde diyorsun ve buna katiliyorum...maalesef nasil insanin elinde oldugunu tam anlamiyla anlayabilemedim yazdiklarindan dolayi..bir noktaya deginmissin o kitabin özetlerinden birisini ifade etmek isterken...oda insanlarin bence gözünün doymadigini ifade ediyor benim icin...senin icin kesinlikle farkli olabilir hisettigin noktalar..bunu elestirmiyorum...mutlukluk uzakda degil ve yakinda diyorsun? hangi anlamda yakinda onu da tam anlamis degilim sanirim...simdi söyle anlamam gerekiyor o eserden iktibas edilen metin parcaya göre diye düsünüyorum....o insan mutlu olmayi deniyor ve mutlu olabilmek icin daha cok seyler istiyor..yolda rahatsizlanip vefat ediyor ve tüm mali mülkü öylece kaliyor....bence birsekilde bunu kinamamak gerekiyor..her insan farkli seylere tirmanmak ister...tirmanabilirde...tirmandigi zaman zaaten karsilasacagi engeller cikar onun önüne...iste bu engelleri degerlendirip kendisine göre cikar yapmak veyahut da yorum yapmak cok önemlidir galiba...mutluluk yakinimizda da olabilir...bunu görmeyebilirzde...ama görmek istemedigimiz müdetce o bizim kisiligimizin bir parcasidir...zaman ilerledikce ve hayat degistikce bizde degisiyoruz ayak uydurabilmemiz icin...buda gene farkli farkli gelisiyor...senin dogrularin benim dogrularim olmasi gerekmiyor..oysa senin dogrularin da benimki olsa hersey mükemmel olabilirdi gelecegimizle ilgili....nezaman karar vermemiz gerekirse bir durumu degistirmek icin ozaman ancak harekete gecebiliriz...buda icten gelen bir olay oldugu icin, zorlasanda olmaz...mutluluk paylasildikca cogalir...acaba baskalari ile mi yoksa daha mi farkli birsey ifade etmek istedin...ben kendime göre konusmam gerekirse, ilahide bir baskasi olmasi gerekmiyor benim mutlu olabilmem icin..buna inandigimiz zaman eminim cok mutlu oluyoruz...paylasmak güzel birsey...hayat paylastikca güzeldir...yada türkülerde bile cok dile getirilen bir cümle..."paylasdikca insan oldum"...bu okadar cok seyleri ifade ediyorki benim icin, anlatamam...insan tabiki paylasmayi bilmeli eger bunlar onu mutlu ediyorsa...ama, gercekten paylasmamiz gerekiyormu mutlu olabilmek icin? ya hep biz paylasilacak malzemeleri üretiyor ve getiriyorsak bir iliskide? yani tektarafli ise? iste ozaman yürümüyor...yani tam anlamiyla, beklentimiz olmasa mutlu olabiliriz ancak...beklenti derken yerimizde sayalim demiyorum..her insanin bir hedefi olmasi gerek...mücadele icinde bulunmasi gerek...bir seylere ulasabilmesi icin emek zarf etmesi gerek....yani hep hareket icinde olmamiz gerek...hep tamamlandik dedigimiz an devam aramak demek benim icin!!!...paylasabilmeyi bilmek bile yterli bu durumlarda...ama, aslinda biz bizim icin variz...mutluluk kendi elimizde diyorsak bunu da aynen öyle yasamaliyiz....ama cogumuz icin bu maalesf öyle degil...cünki hep bagliyiz birine...onsuz hic birsey dönmez diyoruz..buna da katilmiyorum.....dönmesi gerekdiginde öyle bir dönüyorki hersey...eminim bunu cogumuz ayni sekilde yasadik...iste ondan sonra gelen anlar önemli...hic bir zaman hic bir insandan dörtdörtlük olmasini bekleyemeyiz...güller nasil solup "yeri" ve "zamani" geldigi zaman aciyorsa, bizim de hayat boyunca bunun gibi seylere ihtiyacimiz var..belki yaptigim bir hatayi asla yapmam derim, ama sonradan yaparim...bunlarin hepisi dogal olanakdir bence...kontrol ederiz ama hicbir zaman engel olamayiz..cünki insanlar hatalariyla varlardir...insanlar yasadikca ögrenir...adim adim ögrenir...yavas yavas ögrenir...mutluluk yakinda demek benim icin...bunlari bilebilmekdir....eger ben kendimi af edebiliyorsam, oldugum gibi kabullenebiliyorsam, arada bi arayis icine geciyorsam, eksiklerimi tamamlayabiliyorsam, multuyum demekdir...mutluluk elimizde...hata yapabildigimiz icin elimizde...bunu kabullendigimiz icin elimizde....yanildim diyebilmek bile büyük bir kazancdir bazen....sonra bunu diyebilen insan zaaten farkli yollara basvurup degisik olur...hersene yaklasik eski derimizi soyar yeni derilere bürünürüz...bu daire icinde varolmanin düsüncesini bir anlarsak..ver elini hayat demek bize düser

hayat gercekten güzel....herseyi ile!!!!! acisi ve sevinci ile.....cünki her yeni durum yeni yollarda yürümemize neden oluyor....ve her yeni yolda yeniden taniyoruz kendimizi...
kendimize saygili olalim ve kücük bir bebege nasil davraniyorsak icimizdekilere de öyle davranalim.....
hersey zaaten birsekilde olacagina variyor....eger yanlislarim varsa kusuruma bakma demek den baska birsey veremiyecgim sana....