Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 10.10.2005, 01:08
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard Merhaba, burada değişik bir konu ile

tartışmaya katıldığınız için mutluyum...

Senden ve sana bu konu üzerinde bilgi verenlerden daha fazla hem bu konuyu, hem bu konunun günümüz danyasında olan yerini ve hem bu ikiliem arasında Yhovanın Şahitlerinin bulunduğu durumu en ince detayına kadar biliyorum, peki sen biliyor musun?

İsanın yaşam felsefesini ve yaşam mücadelesini bilmeyen yada bilen Yehova Şahitlerinin dar bir dinsel görüşü ile ne İsayı nede İncli ve evrensel hiristiyanlık dininin kavrayamayacığını sen bilmekte misin?

Hristiyanlık dini en az Müslümanlık dini kadar paramparçaya bölünmüş bir dindir, bölünmeyen tek bir öz vardır o da İsadır.

Ben sizin ile savunduğunuz dini insani hoş görü ve sevgi düzeyinde tartışmaya ve paylaşmaya hazırım.

Siz hazır mısınız bu konu üzerinde?

Ben ne Müslüman nede Hiristiyan nede Hiristiyanlığın en altlarında bulunan hem korku salan, hem ortodoksluğun tüm ilkelliğini yansıtan Yehova nın Şahitliğinden dfe değilim.

Bütün bunlara rapmen öz hiristiyanlığı; öz müseviliği; öz budizmi; öz tüm doğa ve mistik dinleri savunmaktayım.

Ama yehovanın şahitliğini savunmuyorum; iyi niyetli ve korku salamaya çalışan aptal bir kavim olduğunu bildiğim de ısrarlıyım.

Ve bu kavminin hem katolik; hem protestan; hem ortodoks hiristiyan dininin evrensellikle bir bağlantısı olmadığını bu her üç hiristiyan dininin tüm alimleri tarafındanda sürekli açıklandığının tün temel bilgilerinin ve altyapısının neler olduğunu biliyorum.

elbet demokrasi olan ve hür ülkelerin sivil normlarında tüm tarikatların var olması ve fikirsel ve ruhsal özgürlüklerinin doğaş bir yaşamsal var olabilmesinin hem huukksal; hem de sivil medeni dünyanın sunduğu özgürlüklşer düzeyinde var olmanız en doğal ve tabii hakkınızdır.

Bütün bunlara rağmen Isanın sevgi ve barış ve üçlü kutsal ruhsal ilahi ittifakın evrensel karekterini yalnızca ilahi KORKU OLARAK KORUMANIZ HEM İSANIN SAVUNDUĞUNA TERS; HEMDE HIRİSTİYAN BARIŞÇILLIĞININ SONSUZ HOŞ GÖRÜ VE SEVGİSİNE TERS.

Ben İsayı sizlerin sevdiği ve anladığı gibi sevmiyor ve inanmıyorum.

İsa sizlerin korku iletişimi ile insanşığı İlahi gücü anlatmaya hiç çalışmadı, bunu yapmadığı içinde çarmıha gidip tüm insanlığın işlediği suçları omuzladı.

Sizler halen insanlığa korku vermeye çalışmaktasınız, İslami kesimin ortodoks, militanları gibi...

On emir evrensel bir yaptırımdır.

Lakin İsa O ON EMİRİ ORTAÇAĞDAN BİLE ÖNCE ORTAYA ATMIŞTIR VE DOĞRUDURLAR.

VE BENİM AÇIMDAN EVRENSELDİRLER, SORU KİMLER İÇİN BU ÇAĞDA OLDUĞUDUR!!!!

BENİM İSA SEVGİMDE KORKU YOKTUR SEVGİ VARDIR.

SİZLERİN İSA SEVGİSİNDE YALNIZCA KORKU VARDIR...

VE BU OLAY İSAYA TERSTİR.

İSA SEVGİNİN, BARIŞIN VE IŞIĞIN, BİLGİNİN BİR YANSIMASIDIR. ONDA KORKU VE KORKUTMA YOKTUR!

YEHOVANIN ŞAHİTLERİNDE YALNIZCA KORKUTMA VARDIR, ORTODOKS İSLAMİ KESİMDE OLDUĞU GİBİ...