Hayirrrrrrr
Resül Kurani zamaninda indigi sekilde anlatmistir göstermistir..
ORIJINALINDEN disari cikamaz zaten...
Namaz olayindan baska HANGI olayda Resüle ihtiyac var.... ?????
Diyebilirmisin su konuda mutlaka RESÜLÜN uygulamasina bakmaliyizzzz..
Yanii benim aklima vallahi hic bir tane konu gelmiyorki.. HZ. Muhammedi KOPYALAMADIKMI Günaha giriyoruz...
Simdi HZ. Muhammedde evliydi karisiyla yatti fala filan.. sidmi onun icinde Sünnet pozisyonunda karinla yatma FETVASIMI cikaralim....
Onun sakali vardi... bizde sakalmi birakalim...
Kusura bakma Reis... ben senin su andaki düsüncelerini bundan 5 yil önce astim....
ILAVELI ZAMALI DIN üretir senin bu yaklasimin...
Resüle uyun itata edin olayi.. bizler iicn MECAZI yaklasimdir... iyi inan olmaya calisin anlamdir bizler icin gecerli olan...
Ama o zamanki insanlar bizzat Resülün yaninda Resülü görüyorlardi... asil o Ayet onlar icindir... ikinci etapta bizler icindir...
Demdimya.. olayin arkasindaki Sosyo-Kültürel olayi bilip.. O ZAMANA verilen cevabi, simdiki ZAMANIMIZA yorumlayacagiz...
RESÜL uygulamasi zamansaldir... islemler Evrenseldir... sonuclar Evrensel degil ZAMANSALDIR...
Sizler Sünnetin Evrensel degil, ZMANASAL oldugunu unutmussunut...
EVRENSEL ANCAK KURANDIR... Sünnet ISLEVSELDIR... yani Resülün Zamaninin Kuran uygulamasidir....
BENIM ZAMANIM ICIN O ISLEVSEL UYGULAMALAR DIN OLARAK BIR DEGERI YOKTUR...
Haaa isime gelirse Ilaveli-DIN olarakta Sünnet eklerim... ister eklemem...
Buna Resül bile karisamaz....
Ancak Allah ile aramdaki olaydirrrrrr
Ben sinirlarimi cok iyi biliyorum... VAHYII olamayan bir sey bana yaklasamaz... onu yaparak yada uygulayarak ancak icime rahatsizlik girer... Vayhyiii ise huzur ve dengeli hayat verir
|