Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 14.09.2005, 23:05
unknown

Standard Bundan 7-8 yil önce idi

Oturdugum semtte karsimizda bir okul var idi. Realschule idi. Orada blucaginin geregi gencler kendilerince bir havalara girerlerdi. O zamanlar yirmi yaslarim basinda idim. Bir keresinde oradan gecerken, iki tane esmer, Türke degilde simdiki moda bir kavram olan "Türkiye"liye" benziyorlar idi, yanlarinda da Afrika"dan herhalde siyasi görüslerinden dolayi kacan ve Almanya"da iltica talebinde bulunan zencilerde var idi.

Orada gönüllü saz kursu (baglama)veriyordum. O gün oradalar idi. Herkes onlardan cekiniyordu. Ve kendilerince bir dilde iletisim kuruyorlardi. Almanca degil idi, Ingilizce"de degil. Maymun dili mi idi slang mi idi bilmiyorum. Ama tipleri hic hosuma gitmedi. Ich sage es es euch im guten dedim, Ihr hinterläßt mir keinen ehrenwürdigen Eindruck. So was will ich vor einer Schule und schon gar nicht vor dieser Schule sehen dedi. Biriside bana cevap vemez mi? !Iy alda und wat is wenn du dat nicht im guten sagtst? wat passiert dann? diye sormaz mi? Erzincanli bir arkadas var idi yanimda. O"na baglamami tut dedim. Sonra bu zenciye benzemek isteyen güney anadoluya süzerek bir göz attim ve dedim ki. Ich glaube nicht dass Du dass wirklich erfahren möchtest. O"da doch maaan i will es erfahrn dedi ve karsimda durdu. Artik bende icimden, wer es wissen will soll es auch erfahren dedim. Insanligimi, okududum kitaplari, aldigim terbiyeyi bir kenara birakip. Burunun ve agzinin üzerinde iyi dozlu bir yumruk gecirdim. Agzindan fiskiran kanlar daha yere dökülmeden o yere serilmisti. Gözdagi olsun diye arkdaslarinin önünde dozunu artirarak neresei geldiyse orasina en agir tekmeleri vurmustun. Sonra"da Leute, wir sind nicht hier in der Bronx, aus diesem Viertel wird nicht Harlem werden. Ist das klar, und verpisst euch hier, ihr asozialen hiphopaffen dedim. Ve o okulda ondan sonra böyle bir sey olmamisti. Uzun lafin kisasi, basa göre tarak kullanacaksin. Bunlari gördügün yerde ezeceksin.