BUNU DA BILIN
Sunu da iyi ögrenin Ehl-i Sünnet Dostlarim :
Arabca lafizlarda belirginlesen I"caz ( edebi mucize ) Farsca veya baska bir dilde Vucut bulmaz.
GÜZEL !..
Ama unutulmasin ki Imam-i Azam namazda okunacak niyazlarin I"caz tasimasi gerektigini Kabul ETMEMEKTEDIR !..
Esas yükümlülük Kuran dan bir sey okumak teklifidir.
I"caz Tasiyan kelam okuma teklifi degil.
Bunun Icindir ki Imam-i Azam kisa bir Ayetin - ki Üc ayetden azinda I"caz tecelli etmez - okunmasini bile yeterli Görmektedir.
Bu Ve yukarida acikladigim görüsler dikkate alindiginda su söylenmelidir:
Musalli 8 Namaz Kilan ) Tevrat ,incil veya zebur dan bir parca okursa,eger o parca Tahrif edilmemis bir Parca ise:
Imam-i Azam Ebu HANIFE ye göre: NAMAZ GECERLIDIR ! ( Tahrif edilmemis olmanin Ölcüsü : Kuran a icerik Bakimindan Uyumlu olacaktir )
Bu Tartismanin Verilerine dayanarak Sunu da belirteyim:
Bir Müslüman Tesehüddü ( Tahiyyat icin oturmayi ) Hutbeyi,Hayvan kesimi sirasindaki Besmeleyi,Tavaf sirasinda Okunan Telbiyeyi ( Lebbeyk,Lebbeyk diye yakarmayi ) Farsca veya baska bir dille Yerine getirirse GECERLIDIR !..
Ezani Farsca cevirisinden okursa ne olur ?
Denmistir ki:Kiraatla ilgili ihtilaflar ezan icin de gecerlidir.
Söyle diyenler de oolmustur: Ezanin cevirisinin Okunmayacaginda ITTIFAK vardir.
Cünkü Arabca disinda bir dille okunursa I"lam ( Duyuru ) Amaci gerceklesmez.
Eger duyuru gerceklesiyorsa,Ezan in tercümesini okumakta da bir Sakinca yoktur.. ( Kasani; Bedai"u"s Sanai )
simdi sevgili Ehlisünnet kardeslerim ve benim samimi Olmadigimi Söyleyenler:
sizin samimiyetinizin derecesi nedir ?
Kim e neye dayanarak Önce Kuran a sonra Mezhep alimlerinize Daha sonra da FIKIH ekolünüze Karsi cikiyorsunuz ?..
Ben Bunlari bilmek istiyorum..
Kaynaginiz Ilminiz nedir ?..
hoscakalin
|