Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 04.09.2005, 02:26
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

nahl:44 Biz o peygamberleri mucizelerle ve kitaplarla gönderdik. Ey Peygamberim! Sana da Kur"ân"ı indirdik ki, insanlara vahyedileni açıklayasın. Belki onlar da düşünürler.

suara:115
"Ben ancak apaçık bir uyarıcıyım."

ra"d:40
Onlara vaad ettiğimiz azabın bir kısmını sana göstersek, yahut seni, onu görmeden vefat ettirsek, yine de sana düşen sadece tebliğ etmek, bize düşen de hesaba çekmektir.
193- (Resulüm!) Onu Rûhu"l-emin (Cebrail) indirdi;

194- Uyarıcılardan olasın diye senin kalbin üzerine;

195- Açık parlak bir Arapça lisan ile.

en"am:51

Rablerinin huzurunda toplanacaklarından korkanları Kur"an"la uyar. Onlar için Allah"tan başka ne bir dost, ne de bir şefaatçi vardır. Gerekir ki Allah"tan korkarlar.

nahl:82
Buna rağmen eğer yüz çevirirlerse, ey Muhammed! Artık sana düşen sadece açık bir şekilde tebliğden ibarettir.

nur:54
De ki: Allah"a itaat edin; Peygambere de itaat edin. Eğer yüz çevirirseniz şunu bilin ki, Peygamberin sorumluluğu kendine yüklenen, sizin sorumluğunuz da size yüklenendir. Eğer ona itaat ederseniz, doğru yolu bulmuş olursunuz. Peygambere düşen, sadece açık açık duyurmaktır.

neml:92
"Ve Kur"ân"ı okumam emredildi." Artık kim doğru yola gelirse, yalnız kendisi için gelmiş olur; kim de saparsa ona de ki: "Ben sadece uyarıcılardanım."

ankebut:50
"Ona Rabbinden (başkaca) mucize indirilmeli değil miydi?" derler. Cevaben de ki: "Mucizeler ancak Allah"ın katındadır. Ben ise sadece apaçık bir uyarıcıyım."

sebe:46
De ki: "Size sadece bir tek nasihat edeceğim. Şöyle ki: Allah için ikişer, üçer ve teker teker kalkarsınız, sonra da iyi düşünürsünüz." Arkadaşınızda (peygamberde) delilikten eser yoktur. O, yalnız şiddetli bir azabın önünde, sizi sakındıracak bir peygaberdir.

fatir:23
Sen sadece bir uyarıcısın.

24- Muhakkak ki biz seni hak ile hem bir müjdeci, hem bir uyarıcı olarak gönderdik. Hiçbir ümmet de yoktur ki, içlerinde bir uyarıcı geçmiş olmasın.

zümer:11
De ki: "Bana, dini sadece kendisine halis kılarak Allah"a ibadet etmem emredildi."

maide:99
Peygamber"in üzerine düşen sadece duyurmadır. Allah, açıkladıklarınızı da gizlediklerinizi de bilir.

müddessir:3
Sadece Rabbini yücelt.