Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 02.09.2005, 21:54
Benutzerbild von xstudentxnrw
xstudentxnrw xstudentxnrw ist offline
Neuer Benutzer

Standard roman kardes! bunu tekrar etmek istemiyo

rum!

benim demokrasiye karsi oldugum iddiasini nerden cikariyorsun kardesim?
ben sana diyorumki, ben demokrasiye karsi degilim! sistem olarak insanlarin kafalarindan "üreyen" bir sistem isteniyorsa o zaman benim su ana kadar tanidigim en iyi sistemdir!

AMA sunu unutma, Islamin yönetim hususundaki konulara yakin bir sekilde oldugu icin bu böyle olsa gerek! suda bir gercektir, bizi yaratandan bizim icin hangi sistemin daha iyi oldugunu bilemiyecekmi? Kuranda onun kelamiysa biz burada neyi tartisiyoruz! Kuranda bu konuya dahil bilgi edinebiliriz ve bunu göz önünde bulundurarak demokrasiye kötü demiyorum, karsi cikmiyorum! LAKIN daha iyisi var!

bu noktalardan sadece birine deginecegim! adalet! simdi demokrasiyi uygulayan bazi devletlere bakalim! ne görürüz?! inancli insanlara belirli bir baski kurulmakta, her seyi inanclarina göre yapamazlar! ama bir atheistin burada karsilastigi bir sorun yok! onun basini örttügü sey moda oldugu icin öyle ögretmen olabilir.. boynuna kolye takar ögretebilir! ama fransada bir hacli kolyesiyle okula giremiyorsun, bir bas örtüyle okula giremiyorsun!

BUMU adalet? halbuki hepsi girebilsede devlet bunlarin yanyana yasayabilmesini saglasa olmazmi?

olkuldaki ögretmenlerin vakti nasil gecirebilirim deyip, ögrencilerin egitimlerine fazla önem vermediklerini biliyoruz. bunlar birde ahlak yönünden bir seyler anlatabilmeli.. ama eksik kaliyor!
devlet bir sey yapmiyor, ama cocuklarinin bu ahlak cöküntüsüne ugramasini istemiyen ana ve babalari cezalandiriyor!

halbuki oturupta bu cöküse nasil dur denebilir diye fikir üretse olmazmi?

nerede simdi adalet? hic yok demiyorum, ama tam gözetilmiyor!