onlar kuran diyor, ama kuran kast etmiyo
rsa ben ne yapayim! Kuran diyen her ayeti göz önünde buldurmali, hangi ayetin ne zaman indigini bilmeli ve öyle konusmali! enis ve alpinin yaptigi farkli! cimbizlayip kendi isteklerini desteklemeye calisirken bende karsilarina ayni konuda diger ayetleri sunuyorum, ama onlar o ayetler kabul etmiyormus gibi devam ediyorlar!
Peygamberimizin sünneti konusunu Kurandan bulmamak mümkün degil, görmemeye calismak ise olabilecegini gördügümüz bir olaydir!
Sefaat kelimesinin anlamini af etmek ile karistiriyorlar! Kuranda belirli kisilerin sefaat edebilecegini yaziyor, ama Allahin izin verdikleri kisiye, sefaat ama af etmek anlaminda degil bunu unutmayalim!
dinde gelmis peygamberleri inkar küfürden sayilmissa, ve hz. muhammedi peygamber olarak kabul etmeyin bazi "din"lerin mezhubu varsa, bizler dinimize sahitlik yaparken o zaman bu farki ortaya koymaliyiz!
bunu anlamak istemeyenler varsa onlarin bilecegi!
hadis deyip alpinin hadisin icerigini degistirdiginide buraya aktarmistim! birde hadis konusuda Kurandaki ayetler gibi ele alinmali, tek tük hadis degil, hepsini göz önünde bulundurarak yorum etmeli, elimzde mevcut olabilenlerle yani..
birde hadiste ve Kuranda gecen kelimelerin manalarini bilmeden isin icine dalmaksa dogru degildir!
türkce namaz olmaz, cünkü mealden okunmus olur, KURANDAN degil! ASLI önemli.
|