Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.08.2005, 13:57
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard baglantisiz misaller

verebilmen hos enis.. kimbilir bu tavrin ile kac insanin (cahil) burada kafasini karistiriyorsundur.. neyse bu da bir kabiliyet.. bu kabiliyetin icin sana bir kocaman aferin...

ben bir seyden emin isem.. o dusuncemden mesela beni ayirmak imkansizdir.. ta ki kendi dusuncemde bir hata veya yanlislik bulup kendimce bu dusuncemi degistirene kadar.. ki degistirirsem iste..
sen de burada global bir din anlayisi pesindesin.. bu da aslinda bir korkakliktir.. dunyaya bak kac ulus var.. ben bir Turksem , digeri kurt ve farkli diller konusulur, farkli kulturler genelekler vardir.. her kulturun kendi ölcüsü, her kulturun icindeki bireyin icin de kendisidir ölcü.... Savasmak yok ama anlasmak var diyenler de uyuyorlardir.. Cunku her yapilan savasin bile bir huzur vaat etmesi vardir.. yani amacin guzeldir ama bu amaca ulasmak icin kotu gerecler ( savas) kullanirsin..

benim anlatmak istedigim .. insani global bir din anlayisi asilaman yerine.. simdiki yaptigin gibi bir yol izlemen belki de kendin icin daha yararli olacaktir.. yeni bir din yaratmak degil.. neden ve nicin inaniyorsun onu dusunsen belki de senin icin hangi din dogru vs.. dogru secimini yapar baglantisiz onyargili yaklasimini bir kenara atar.. daha guzel bir anlayis ve dusunce sergilersin..

Sozum senin kisiligine vs degil.. sadece dayatmaya calistigin( bu da aslinda senin birey kendi ölcegin ama sen de laga luga yaparak bir global din ozentisi pesinde olarak) din anlayisina ve insanlari rencide etmeye calisman...

Burada medenilikten ve aydinliktan bahseden arkadaslarimiz .. sanki dinine cok bagli olan insanlari yobazlik ile sucluyor ve surekli insanliktan bahsederek cok super zeka olduklrini dusunuyorlar.. oysa ki bi insan arastirip tamamen kendini dinine veriyorsa o insan amacinin pesindedir alkislamak gerekir...oyle degil mi??

sorry uzun yazdim..