Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 29.08.2005, 13:38
Benutzerbild von isinsu
isinsu isinsu ist offline
Neuer Benutzer

Standard sanirim

benim bu konudaki ofkemi ve isyanimi sen tam olarak kavrayamadim roman arkadasim.. ben oyle bir ulkeden geliyorum ki.. dusunce ve fikirimi ozgurce soylemekteyim ..kabul gormeden dusuncelerimi yansisatabilmek ne guzl !

Sana ufak bir ornek vereyim:
savcilikta 3 ay bir staj donemi gecirdigimde bir iki kere cezaevi ziyaretinde bulundum.
kucuk cocuga tecavuz eden sahislar beraberce ozgurce bi katta guzelce "caza"larini cekiyorlardi.. ve buna kiyasen vergi hukukculugundan dolayi ceza ceken sahislar ise daha agir kosullar ve daha uzun sure bir ceza cekmek zorundalardi.. Tabi bir de tecavüz olaylarinda hemen "psikolojik" bir de tedavi ekleniyor ve suc tabiki cok hafif goruluyor.. simdi bu mudur adalet sence?? yoksa sistemimizde olan carpiklik mi ?? yoksa benim sisteme olan ofkem midir sorun?`
Bence roman sen de beni yargilamadan once bi guzelce dusun... Herseyin ölcüsü sen degilsin dersen bana.. Elbette ki haklisin!!! ölcü ben degilim ama BEN kucuk bir kiza tecavüz eden adamlarin ne kadar hafifce kurtuldugunu ve hatta ve hatta hic bir ceza cekmeden kurtulduklarini biliyorum... Isin garibi sen burada insanliktan veya olayi bakireligi vs. cekiyorsan yaniliyorsun.. Kurt bolgesinde yasanilan mesela kiz tecavüze ugrar sonra kizi kirlendi diye aile yok etmek ister ya.. yani bu da bizim toplumda yasanilanlar.. Ama emin ol Avrupada bu konuda farkli degil..

Uzun lafin kisasi.. ben idamdan yanayim derken... bence benim dusuncelerimin arkasinda neler yatiyor ve ben bu konuda boyle belki cok harbi bos bir laf etmis olsam da.. emin ol ki ben boyle dusuncelerimi bos ortamlarda edinmeden...

Hayal kirikligi deyip arkadasligimiz bitecekse.. buyur arkadasim fikirlerini soylemekte ozgursun ben gocunmam.. tam aksine elestiriye acigim ama benim fikrim kendime senin fikrin kendine.. yani her konuda uzlasici bir fikir bulunmaz.. Dunya oyle senin bildigin gibi sadece siyah beyaz degil arkadasim.. aralarda gri de var, degil mi?!