Einzelnen Beitrag anzeigen
Alt 24.08.2005, 05:39
Benutzerbild von roman
roman roman ist offline
Neuer Benutzer

Standard o.T.

Alpi merhaba!

Bu yazıyı okumanı önerdiğin şahıs okumuyor, okusa da bir şey anlamamak için Tanrının ona bu dünyada insan olarak yaşayabilme yeteneklerini sunduğu tüm duyarlı organlarını dondurupta donmuş, buzlaşmış bakışlarla, buda nedir? diye bakmaya çalışıyor.

O şahıs yalnızca, İspanyol boğaları gibi kırmızı rengi seviyor!!!

Bayağı uğraştığın belli bunları yazmaya çalışırken.

Hitler ve Stalin benzetmeni olumlu buluyorum, ikisinin arasında insani olarak bir fark görmüyorum.

İlginçtir Stalin Teolojide okumuştur ama Avrupanın en büyük Katedrali olan Moskova Katedrelanide bombalattırarak yok etmiştir. İnsanlar bir kere insanlığını unutmaya görsünler, sol adına olsun, sağ adına olsun insanık suçları işlemekten hiç bir zaman çekinmemişlerdirler.

İnsanın insan olabilmesi için şucu, bucu, yada her hangi bir dinden, yada din dışı olmasının, yada olmamasının hiç bir önemi yoktur.

Önce insanın insan hakları ve yaşam kutsallığıdır değerli ve önemli olan.

Demokrasilerde birey vardır kutsal olan, evrensel hukuk ile de büyük ölçüde tüm özlük hakları güvenceye alınmıştır.

( Senin yazına bir karşıtlık olarak yazmıyorum ve değerlendirmiyorum, zaten yazdıklarının muhatabı ben değilim, muhatap bu sayfalarda İslam devleti ile yaşamak isteyenler diye düşünmekteyim, ama onları aşar bu yazdıkların, çünkü sosyal ve siyasal bir alt yapıları yok.)

Her neyse kısaca, İslami nufus yoğunluğunun çokluğu ile yaşayan tek bir ülkenin dünya standartlarında demokrasiyi başarabileceğini düşünüyorum , o ülkede Türkiyedir, yeter ki AB yolundan sapmasın.

Selamlar...