Reis zaten ben DININ bireysel anlayistan
ibaret oldugunu ve kimsenin kimsenin DINI anlayisinina bir seyler söylememesi gerektigi kanisindayim.... haaaa azmanlar baska cünkü onlarla ORTAK Temellerimiz yok.....
Simdi ben bir Iranli yada Bir Arap ile DINLER Teolojisinde bir oratkalik bulamiyorum...
Her sey bence cocuk yastaki yasam ortaminda baslar ve biter.. eger salih ve gercekci bir cocuklugun olmussa iyi egitimciler elinden gecmissen, iste o zaman bir seyler alirsin ve kendini gelistirirsin...
Baska türlü belirli seviyeye gelene kadar acayippp zorlanirsin... care yok..
Mesela benim cocukluktan beri duydugum gördügüm DINI Azmanilik ve katildigim ortamlar bana o zaman bile, arkadas bu yapilanlar yanlis diye cagiri yapiyordu....
DINDE ortaklik pesindeyim, hayattada... bu benim prensiplerimdendir.. kiii ayricaliga gerek yok... cünkü ayricalik zaten yaratilista vardir... o yüzden insanlari baglayan ayricalik degil.. ortakliktir...
YANI DIN ORTAKLIGI...
ZAten DIN disi yasantilardada aynidir.... her sey ortaklik cercevesinde kuruludur ve öylede yasanmaktadir...
HATTA hayat arkadasindan bile ortaklik arayacaksin, kölelik veya teslimiyet degil....
Bilmiyorum hemso... tek bildigim süper bir DINIMIZ varken.. su anki hali icler acisi... deforme olmus agzi burnu birbirine karismis ve insanlara FAYADA YERINE ARTIK ZARAR VERN HAL ALMIS...
Buda DININ degil.. insanlarin sucu onu yasayanlarin sucu
|