Atatürkcüler Cok Akilli Insanlar :O)
Bedürzamana Küfür Eden Zatanistlere :O)
Alinti.
Bana gore Ataturkcu olmak esasinda yobazligin geri kalmisligin ve turkiyenin ucuncu dunya olamsinin ana sebeblerinden birisidir. Peki neden bu kaniya vardim? Gozlemledim dunyaya baktim arastirmalar yaptim ve Ataturkculuk olayinin herhangi gelismis bi dunya devletinde olmadigini gordum. Bakalim dunyaya nerelerde var mesela kubanin Ataturku var Fidel castro ben kubaya gittim heryerde fidelin resimleri Ve heykelleri var hersey fidelin ustune fidele essek diyen 8 sene hapis cezasi yiyor obur ornek iraq daydi bitti saddam huseyin heryerde saddam resimleri ve heykelleri vardi yikildi ucuncu ornek Libya Muamer Kaddafi heryerde kaddafi resimleri heykelleri. Peki eger durum boyleyken ve dunyada ideolojiler- Olurken Leninizm Marksizm maoizm saddamism gibi neden Turkiye"de insanlar hala koru korune Ataturkcu olur, nedir Ataturkculuk? Bazi insanlara gore modernlik bazilarina gore dinsizlik bazilarina gore benim gibilerine gore ise hic bi sey. Yani Ataturk oldu Ataturkculukte oldu.
Mesela Ataturkculuk yerine modernlik demokrasi cagdaslik veya buna benzer her hangi bi insani yuceltmeden bir sey yaratabiliriz. Cunku bu ataturkculuk olayi gercekten banallesti artik ya ben eminim Ataturk bugun yasasaydi kafayi yerdi ya ne bu kardesim her kosede Ataturk heykeli her kosede Ataturk posteri Ataturk bunlari istemezdi. Milletini seven bi liderdi boyle aptalca harcamalara izin vermezdi kesinlikle vermezdi bi ornek vermek istiyorum Ataturkun annesi icin izmirde bir anit mezar yapmak istenmis. Ataturk zamaninda ve butce Ataturke goturulmus ve Ataturk bunu red etmis gereksiz bulmus peki Ataturk annesi icin yapilmasini istemedigi seyi kendisi icin istermi? Kesinlikle istemez ama bugunku Ataturkculer koru korune bi Ataturkculuktur tutturmus gidiyor.
Ve biz Ataturkculukle, dinci yobazlarla, asiri alevilerle, Kurdlerle pkklilarla ugrasirken dunya milletleri almis basini gidiyor. Benim guzel memmeleketimde Hala ucuncu dunya ulkesi olma pozisyonunu surduruyor
Ne yazikki ama insallah insanlar bir gun uyanir ve gercekleri gorur ve daha gercekci seylere kafa yorar ve memleketimiz ileriye gider
Hepinize saygilar sevgiler yazilarim devam edicek
18/12/03 21:42
Bu makale su ana kadar 798 defa okundu
<a href="redirect.jsp?url=http://www.turkla.com/yazar.php?mid=133&yid=14" target="_blank">http://www.turkla.com/yazar.php?mid=133&yid=14</a>
|