Religionsunterricht Alevitentum
dieser religionsunterricht für aleviten befürworte ich nicht..
das war keine gute idee.. auch nicht von den aleviten sowas zu beantragen.. das führt nur zu größeren distanzierungen.. bunun arakasinda baska seyler var.. inanin bana..
AB türkiye"de yeni azinliklar yaratmak cabasinda.. alevileri de bir azinlik olarak göstermek istiyorlar.. ama türkiye"deki aydin alevilerin cogu buna karsi.. cünki kendilerini türk müslüman olarak görüyorlar.. dogrusu da bu..
ben alevi degilim.. ama alevi felsefesine karsi da degilim.. kimseye bir zarari olmadigi sürece..
ob das alevitentum eine eigene religion ist? da sind sich sogar die aleviten untereinander nicht einig.. die fünf säulen des islams.. die aleviten haben das praktiziert.. damals, wo es noch nicht so abgewandelt war.. hala bu sartlari uygulayan aleviler var.. kötümser olmayin.. diger yandan sünniler de dört dörtlük ibadetini yapmiyor artik.. benim sahsen inancim tam.. ama uygulamaya gelince herkezde oldugu gibi aksmalar oluyor.. yani bu yüzden alevileri islam disi göstermek cok yalnis..
ben aleviligi bir felsefe olarak görüyorum.. islamin sartlarini yerine getiren ibadetini yapan müslümanlar olarak biliyorum..
natürlich gibt es aleviten, die sich abkoppeln wollen vom islam.. die dienen jedoch einer anderen sache.. nicht dem alevitentum oder der glaubensfreiheit!!
mich hätte es gerfreut, wenn man ein religionsunterricht eingfügt hätte, wo sunnitische und alevitische kinder in ein und dem selben raum über den islam belehrt werden und über den alevitentum.. aber das käme einigen menschen nicht gelegen.. und solange es diese menschen gibt, werden die leute solche diskussionen führen, sich streiten und sich voneinander immer mehr distanzieren, anstatt für immer zusammen unter der selben flagge für die selbe sache zu kämpfen!!
türkiye"de olanlar malum.. tayyip cikip kürt sorunu vardir diyor ve pkk"yi bütün kürtlerin temsilcisi gibi gösterebiliyor.. aydinlar denilen bir kac capulcu tv kanallarina cikip apo serbest kalsin diyebiliyor.. sehit analari da belki bize de söz hakki verirler diye davet edildikleri programlarda saatlerce bos yere bekletiliyor..
sokaklarda kendini bilmezler polis araclarini yakma eyleminde bulunabiliyor.. yasasin apo diye haykirabiliyorlar.. ve polis AB"ye sirin gözükmek icin müdehale etmiyor.. hergün sehit haberleri geliyor.. askerin elinden yetkileri aliniyor..
bunun sonu nereye varacak bilmiyorum.. besser gesagt ich will gar nicht so weit denken..
bunlar yetmiyormus gibi birde alevi sünni kargasasi cikarmak isteyenleri sevindirmeyin..
biz biriz.. tek milletiz.. türk ve müslümaniz.. daha neyin kavgasini ediyoruz..
|