I - b )
Vesayet altina girdiniz mi din sizin keselerinizi bosaltma araci olur. Sizi Allah"la kucaklastirmak icin bir imkan olmakan cikar. Mezhebin dinlesmesi, partinin dinlesmesi, tarikatin dinlesmesi bunlardir.
Dindeki bu korkunc zulum ve kahir haline gelmis cehalet Turk insanini kendi diniyle mahvedilmek gibi bir noktaya getirmistir. Ve bugun akli basinda herkes dinle aleyhimize oynanan oyunlarin basimiza acacagi felaketlerin isgal ordularinin basimiza acacagi felaketlerden daha buyuk oldugunu dusunuyor. Dindeki cehalet, dinin ideolojilestirilmesine imkan vermistir. Kur"an"dan koparilan din idelojilestiriliyor, Islam ideolojilestirildikce perisan oluyor. Siyasal Islam diyorlar simdi buna. Yani bunu muslumanin siyaset yapmasi manasinda kullaniyorsaniz cok yanlis, o cok yanlistir. Gercek musluman siyaset yapsa da keske, insanlik gorse siyaset nasil rahmete donusur. Ama Islam"i siyasi cikarlar icin bit pazari metaina cevirenler muslumanca siyaset yapmazlar. Onlar Islam"in bas belasidir! Bu ikisini birbirine katmayin. Onun icin musluman siyaset yapmaz gibi bir saplantidan kurtarin kendinizi. Biz tabii musluman gormedigimiz icin, Islam"i somuren bir takim varliklarin ortaya koyduklari kirli faturayi Islam"a cikariyoruz, bu yanlistir! Siyaset insan hayatinin olmazsa olmazlarindandir, hayatin kendisi siyasettir. Siyaset yapsin insanlar. Kur"an "hayirlarda yarisin" diyor. Yani guzel ve iyi uretmede yarisin diyor. Bu kisisel de olur, ekiple de olur. Ama hayir uretmek baskadir, dini saltanat araci yapmak baskadir. Nasil ayiririz? "Hayir uretecegim, en iyisini ben yapacagim" diyebilir bir adam ama bir yere kadar. "Benim disimdakiler cehennemliktir" diyen Kur"an"in anladigi anlamda zindiktir. O halde dini ideolojilestirmekle, hayir uretmek uzere ekiplesmeyi birbirine katmayalim. Din nasil ideolojilestiriliyor? Bunun gostergeleri var. Bu ayni zamanda dinin Turkiye aleyhine nasil kullanildiginin da gostergelerini bizlere verir. Bir iki temel ornek verelim:
1- Cumhuriyet dusmanligi bunlardan biridir.
Nerede Cumhuriyet Dusmanligi kokusu duyarsaniz, orada dinin bizim ve insanimizin aleyhine kullanildigini goreceksiniz. Orada Allah rizasi, din kaygisi filan arayanlar sacini basini yolarlar. Bu dinin kitabi kirallik, hanedanlik sistemlerini zulum ve fesat sistemleri olarak tanimliyor. Bu dinin peygamberi "dogu ve bati kiralliklari ayagimin altindadir, bunlarin degeri bitmistir" diyor. Bu dinin kitabi, yonetim erkinin arkasina sur"a ve bey"at"i koyuyor. Bugunku terminolojiyle, cagdas terminolojiyle bunlar Cumhuriyet ve Demokrasi"dir. Boyle bir dinin mensubu Cumhuriyet dusmani nasil olur? Boyle bir dinin mensubu Islam"i demokrasinin karsiti gibi insanligin onune nasil cikarir? nicin cikariyor?:
a- Turkiye"yi rahatsiz edecek.
b- Ortadogu"da bagli oldugu bir takim despot idarelerin keyfine hizmet edecek.
Cumhuriyet ve demokrasi dusmani, hic tereddut etmeden kalibinizi basin! Islam"i kim boyle gosteriyorsa, onun Allah rizasi disinda baska hesaplari vardir.
2-Turkiye icin cok gecerli olan, "sen laik misin, musluman mi?" ayrimi.
Bu da yeni cikti! eskiden "fasist misin?, komunist misin?" diye sorarlardi. Simdi bu gitti, getirdik onun yerine baska bir sey adapte ettik. Turkiye"nin anasini aglatacaklar ya! Ve onun usaklarini hemen buldular. Dinsiz usaklari var bunlarin, din tuccari usaklari var. Ikisi de Turkiye"yi tahripte ortak bir payda uzerindedirler. Hic farketmiyor, ikisinin de cani cehenneme! Birisi cagdaslik adina laikligi din yapiyor. Efendim,"A" dedinmi, "Sus sen! gerici yobaz!, A Allah kelimesinin bas harfidir, sen yobazsin!" diyor. Yahu dur! adam belki Armut diyecek, ona bile tahammulu yok! Biri bu. Buna "Cagdaslik Manyagi Yobaz, Devrim Yobazi" diyorum ben. Ikinci tip te "sen laik misin, musluman mi?" diye soruyor. Ne demek laik misin, musluman misin? Laiklik ne zamandan beri din oldu? Bir adama, "Musevi misin? Musluman misin?" diye sorarsin. Laiklik bir portor kavramdir. Sirtina ne yuklerseniz onu tasir, bir tavirdir, bir yontemdir, bir sistemdir. Laikligi din yapmanin ne hukukta, ne felsefede, ne ilahiyatta, ne de sosyolojide gerekcesi olamaz! Devlet laiktir, hukmi sahsiyet olarak devlet laik olabilir, holding laik olabilir. Hicbirine hegemonya vermez. Ama birey, ic dunyasi ile de birey oldugu icin her sey olabilir. Muslumandir, Hiristiyandir. Devlet laiktir, Allah"a sukur laiktir. Olmasaydi ne olurdu? Istanbul"un kenar mahallelerinde ayni camiide namaz kilan adamlar birbirini asardi! "Olur mu oyle sey!?".... Bakin Afganistan"a! Bunun neresi dindir? Islam adi altinda yari putperest bir Bedevi saltanatini orada koklestirmek istiyorlar. "Laik misin, Musluman misin Edebiyati" nin arkasinda Turkiye"yi nerelere goturmek isteyen, ne gibi istahlar var bunu dusunmeniz lazim. "Efendim, Anayasa"dan laiklik ciksin.." Senin nerene batiyor Laiklik? Anayasasinda laiklik olmayanlarin hali ortada! Derdi o degil, derdi ayni safta namaz kildigi insanlari, kendi kligine kaydi olmayanlari kafir ilan ediyor ya, bunu infaz safhasina gecirecek, onun pesinde! Simdi din Turkiye"de nasil insanimizin aleyhine kullaniliyor dusunun.
Dini Kur"an"in getirdigi ve Hz. Peygamber"in tanittigi bicimde tanimazsaniz, dinle ulkeye oynanan oyunu cozemezsiniz. Onun icin; Turkiye"yi sevenler bu dine inanmasalar da, bu dinin istismar edilmesine, karsi cikmalidirlar. Simdi anladiniz mi niye seferberlikten soz ediyorum? Gayri muslim"e de ayni seyi soyluyorum. Bu sizin insanlik borcunuzdur. Metafizik bir iman realitesi olarak Islam"i tanimiyor olabilirsiniz. Ben bir iman gercegi olarak Islam"i taniyorum, ama siz sosyolojik bir Turkiye gercegi olarak benim gibi bu isin istismarina karsi cikmalisiniz. Benim icin bir iman konusudur. Senin icin de bir sosyolojik fenomendir. Degil mi ki, Turkiye aleyhine kurulan tuzak seni rahatsiz ediyor.
Din istismar edilince parlamento ne hale getirilmistir? Bu soylediklerimi kangren haline getirenler parlamentoda! "Parlamentodan baslayarak duzeltelim" Deli misin sen kardesim? Bir hastaliga sebep olan mikrop, hastaligin tedavisinde nasil kullanilir?
Senelerce hurafeye yag cekmeyi birakin dedik. Bunlara, Allah belanizi verecek; sizi rezil, kepaze edecek dedik. Etti iste! Bakin halleri ortada! Birakin bit pazari mantigiyla oy hesabi yapmayi, birakin bit pazari cazgiri olmayi da biraz devlet adami olun! Senelerce yapmayin dedik, siyaseti kirlettiniz! Siyaset yalanci meslegi oldu, sahtekar meslegi oldu! Gercekten hizmet uretecek Turk cocuklari sizin yuzunuzden siyasete girmiyor! Birakin, onlar hizmet etsinler! Siz cekin, gidin diyoruz. "Hayir, fosillerimize tapacaksiniz" diyorlar!...
Aziz Dinleyenlerim;
Bir tek cikar yol kalmistir:Kitlenin Suurlanmasi ve Ayaga Kalkmasi. Seferberlik bunu gerektirir. Herkes kulahini cikarip, onune koyacak. "Ben ne yapabilirim?" diye soracak. Ve ilk yapilacak acil is, dinin ulke aleyhine kullanilan bir tahrip araci olmaktan cikarilmasidir. En acil is budur. Onun icin bir seferberlik yapilmalidir. Ilk adim Kur"an"i tanimaktir. Kur"an"in kapaklari arasinda ne varsa din, bileceksiniz ki odur. Peygamber de oradadir. Kur"an disinda bir peygamber ararsaniz; yolunuz Kur"an"in peygamberine cikmaz! Benim bir calismam var, yayinlanacak. Yine kiyamet kopacak tabii.. "Allah"in Muhammedi ve Ötekiler" diye..
Bir yigin Muhammed var size Kur"an"in Muhammed"i diye onlari yutturuyorlar, inanmayin! Kur"an"in Muhammed"i, Kur"anin icindedir! Hz. Ayse"ye soruyorlar:
"Bize Hz. Peygamber"i anlat." Guluyor,
"Ne bicim soru soruyorsunuz? Peygamber"i merak eden, gitsin Kur"an"i okusun, Peygamber ordadir. Onun disinda bulamazsiniz onu" diyor.
Hz. Ayse, Peygamber"in esi. Simdi aradan 1420 sene gecmis. Siz nerede bulacaksiniz Kur"an"in Muhammedi"ni? Bunlarin size anlattigi Kur"an"in Muhammed"i degil!, Kur"an Muhammed"i Alemlerin Rahmetidir. Bunlarin anlattigi bir Bedevi Sefidir! Tras olanlari cehenneme gonderir. Arap fistani giymeyenleri zindik ilan eder. Masada yemek yiyenleri cehennemlik ilan eder. Boyle Allah"in Muhammed"i olur mu!? Allah"in Muhammed"i Kur"an"in icinde ve sizin ondan haberiniz yok, insanligin ondan haberi yok. Olsa, en cok muhtac oldugu deger o bugun, ama haberi yok. Din de Kur"an"in icinde, onun disinda kalan din min degildir! Ya Bedevi orfudur, ya Saman orfudur! Kimin neyiyse, alsin basina calsin! Kur"an"dan dini yeniden kesfetmek zorundayiz diyorum. Bunun icin yikacagimiz bir iki tabu var. Kur"an"i tanimak ne demektir? Kur"an"i asirlardir ufurtuyorsunuz. Kur"an ufuruk kitabi degildir! Okunacak kitaptir! Kur"an"i okumak demek, Kur"an"i herkesin kendi bildigi dilde okumasi demektir. "Arapca bilmeyenler Kur"an"a el surmesin" diyen zihniyeti asmak lazimdir. Bu bir engizisyon papazligindan transfer edilmis zulumdur. Evet, Kur"an Arapca vahyedilmistir. O sekliyle korunacaktir. Buna kimsenin itirazi olamaz. Hicbir tercume Kur"an degildir. Ama Kur"an butun dillere tercume edilerek okunacaktir. Allah"in istedigi bu. Cunku Kur"an"in muatabi insandir. Insan, Kur"an"da Allah"in kendisinden ne istedigini anlamak icin bildigi dilde okuyacaktir. 6 milyar insan Arapca ogreninceye kadar Kur"an"i Himalayalar"da magaraya mi hapsedeksiniz?! Kur"an bir mesajdir. Kur"an Hint mantrasi degildir! Ne dedigini anlayacaksin! Bunu asiyorsunuz, ondan sonra baska zulum tezgahlaniyor.Okumayi sarta bagliyorsun, sarti olmaz! Sen suna okuma desene!! Bunlarin Kur"an ve peygamberle ilgisi yoktur. "Basin acik Kur"an okuyamazsin", "Sokaga cikamazsin, abdestin bozulur"..... Abdestin nelerden bozulacagi bellidir. Hangi Fikih kitabini alirsan, abdestin neden bozulacagi yazar. Birakiniz insanlari, Mehmet Akif"in kemikleri sizliyor simdi! Dinine, namazina, abdestine onay alacak! Kitleyi korkunc bir riyakarligin icine sokuyorlar! Riyakar, maskeli musriktir! kurtulusu yoktur. Birakin insanlar o zaman gunahkar kalsinlar. Bir insan ibadetlerine Allah disinda birinden onay almak ihtiyaci duyarsa dini riya istila etti demektir! Yillardir ufurup duruyorsunuz, okumaya gecelim simdi:
Maun Suresi:
"Dini yalan sayan kimdir biliyor musun? Kamunun malindan calar, kamunun malini, milletin malini gaspeder, ibadetleri sov araci yapar. Ibadetleri sov araci yapana yaziklar, lanetler olsun."
Gunahkarlara lanet okuyan bir din yoktur insanlik tarihinde. Din aksine, gunahkarlari kurtarip Allah"a gotursun diye gelir. Dinin gunahkarlardan sikayeti yoktur. O"nu inleten riyadir, ikiyuzlulugun dine sokulmasidir. O zaman birakin insanlari, birakin da hur iradeleriyle, acik yureklilikleriyle yapmasinlar ve gunahkar olsunlar. Zorlarsaniz riyakar olacaklar, o zaman batacaklar. Aman yapmasinlar!
Kameralar esliginde abdest, namaz. Iki rekat namaz kilacak binayi dort kez turlar.. Gosteris yapacak! Senin zorun ne bu namazla?! Kazasi var namazlarin, cem"i var. "Namazlari uce indiriyor" diye feryad ediyor! Bakin cehalet basimiza ne isler aciyor?! Bes vakit olan namaz cem ile uc vakit olarak da kilinabilir mazereti oldugu surece. Sen bunu niye sakliyorsun?! Yeni bir din mi kuruyorsun?! Mazereti, mesgalesi olan; oglenle ikindiyi, aksamla yatsiyi birlestirebilir. Peygamberimizin sunnetidir bu! Sen bunu niye sakliyorsun?! Sen Allah misin, peygamber misin?! Sen yeni bir din mi yaratiyorsun?! Bunu, peygamber yapti bilmedi mi? Niye sakliyorsun bunu milletten? Sonra bana diyor ki:
"Ya tamam da kardesim!, bunu acmasan olmaz mi?!" Fikih Profesoru bu adam! Yakaliyorum bir yerde soruyorum kendisine:
"Ben senin namazlari cem edip kildigini biliyorum. Sen nasil bunu soylersin?" diyorum.
"Yahu Yasarcim! yanlis anlama. Biz aramizda bunu uygulayalim ama halka bunu acmayalim." Eee dedim ki:
"Kardesim Kur"an"in dini kast dini midir? Allah"tan korkmuyor musun?!
"Ya anladik, tamam" diyor.
Din ideolojilestirildimi Turkiye"yi rahatsiz etmek icin kullaniliyor. Dinin degerleri alt ust ediliyor, yalanlar uyduruluyor, manipule ediliyor. Halk rahatsiz edilsin, devlet cikmaza sokulsun. Halkla devlet birbiriyle bogusturulsun. Senelerce 70 yasindaki profesorun okuttugu ogrencisine diploma toreninde elini siktirmiyor. Torunu yasindaki ogrencisine! Neymis efendim inancina aykiriymis! Allah senin cezani versin! Yalan oldugunu bal gibi sen de biliyorsun. Islam"da kadinla erkegin tokalasmasini yasaklayan bir sey var mi?! Nerden cikardin bunu?!
Gecenlerde "rating" rekoru kiran bir TV. programinda senelerce bunu yapan adamlardan birisi ne dese begenirsiniz?! "Efendim, ben kitabima bunu koydum. Kadinla erkegin tokalasmasi haramdir diye. Fakat sonradan bunun Islami bir temeli olmadigini, uydurma bir soz oldugunu anladim. Kitabimdan cikaracagim onu. Iyi bir firsat cikti. Halkimiza bunu buradan duyurmak istiyorum." Yahu 20 sene gecti aradan! Sirf bu yuzden neredeyse cinayetler islendi!
|